Chengdu

Chengdu Tianfu plein
Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan in China. Er wonen in de gehele gemeente zo’n 14 miljoen mensen. De belangrijkste attractie is de panda dierentuin die aan de rand van de stad ligt. Ook interessant zijn er vele parken in de stad met theehuizen en vijvers. In de binnenstad is Tianfu plein het hart van de stad. Het grootste metrostation ligt in het midden van Tianfu. Rondom het plein liggen twee musea, bibliotheek en het grote standbeeld van Mao (zie foto bovenaan).

Chengdu Panda Zoo
De grootste attractie van Chengdu is de befaamde panda zoo die 13 km buiten de stad ligt. Meest eenvoudig is om er met een taxi naar toe te gaan. Een ritje met de taxi kost ongeveer 100 yuan (13 euro). Met de metro is ook mogelijk maar dan moet u tijdens de reis overstappen op een bus. De reis duurt dan zeker een uur. Aangeraden wordt om tussen 8 en 9 uur in de panda zoo aanwezig te zijn. ‘s Morgens krijgen ze namelijk eten en de dieren zijn dan goed te zien. Na het eten gaan de panda’s een dutje doen (uit het zicht). Bovendien komen na 10.00 uur ook de vele toeristengroepen langs. Het wordt dan een stuk drukker in het park en moeilijker om mooie foto’s te maken.

theehuis met vijver in Chengdu
Chengdu staat bekend in China om zijn vele parken in de stad. Zeker in de zomer is het aangenaam om door een park te lopen. Er is bijna altijd te bewonderen. Het grootste park is People Park dat in de binnenstad ligt op 500 meter van Tianfu plein. Er zijn verschillende theehuizen, een vijver met roeiboten en een kermis. De terrassen van het theehuis zijn meestal druk bezet maar meestal is er nog wel een plekje vrij. Behalve thee drinken kunt u er ook goedkoop eten.

Vliegveld

De luchthaven Chengdu Shangliu International Airport ligt 16 km van de stad en behoort tot de drukste vliegvelden in China. Terminal 1 is voor internationale reizigers terwijl terminal 2 de binnenlandse vluchten afhandelt. Metro lijn 10 gaat van de luchthaven naar het centrum van Chengdu. Ook zijn er bussen naar de stad. Een taxi kost ongeveer 100 yuan.

Winkelen

De meest bekende winkelstraat in Chengdu is Chunxi Road. In deze voetgangerszone zijn verschillende grote winkelcentra, restaurants en fastfood vestigingen. Via Chunxi Road kan men doorlopen naar het winkelcentrum Sino-Ocean Taikoo Li. Deze voetgangerszone ligt achter de Daci tempel en bestaat uit luxe designer shops van bekende merken en veel restaurants. Naast Taikoo Li ligt het grote winkelcentrum IFS dat een ijsbaan heeft en een groot restaurant. Een ander populair winkelgebied is Jinli old street. De huizen en restaurants zijn er in traditionele stijl. Er worden veel Chinese snacks verkocht. Qintai Road is bekend om zijn mooie nagebouwde historische huizen van vroeger. De winkels in Qintai Road verkopen vooral antiek en sieraden. Tenslotte is ook Kuan Alley and Zhai Alley zeker de moeite waard. In deze steegjes zijn veel kleine winkeltjes, restaurants en manifestaties van kunst op straat.

Hotels

Booking heeft bijna 900 hotels, hostels en appartementen in Chengdu.
– Lazybones Hostel Templeside Poshpacker (dichtbij Wenshu monastery, 2198 reviews, 8.9)
– Chengdu Flipflop Lounge Hostel (bij Chunxi Road, 1845 reviews, 9.1)
– Dorsett Hotel (1816 reviews, 8.8)

China vakantie

Beijing
Shanghai
Suzhou
Xian
Chongqing
Sanya
Hongkong
China rondreis

Goedkope rondreis Azië

  • Bhutan
  • Cambodja
  • India
  • Indonesië
  • Japan
  • Rusland
  • Thailand
  • Vietnam
  • Azië