Chengdu

Chengdu Tianfu plein
Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan in China. Er wonen in de gehele gemeente zo’n 14 miljoen mensen. De belangrijkste attractie is de Panda Zoo die aan de rand van de stad ligt. Ook interessant zijn de vele parken in de stad met theehuizen en vijvers. In het centrum is Tianfu plein het hart van de stad. Het grootste metrostation ligt in het midden op Tianfu. Rondom het plein liggen musea, bibliotheek en het grote standbeeld van Mao (zie foto bovenaan).

Chengdu Panda Zoo
De grootste attractie van Chengdu is de befaamde Panda Zoo die 13 km buiten de stad ligt. Meest eenvoudig is om er met een taxi naar toe te gaan. Een ritje met de taxi kost ongeveer 100 yuan (13 euro). Met de metro is ook mogelijk maar dan moet u tijdens de reis overstappen op een bus. De reis duurt dan zeker een uur. Aangeraden wordt om tussen 8 en 9 uur in de panda zoo aanwezig te zijn. ’s Morgens krijgen ze namelijk eten en de dieren zijn dan goed te zien. Na het eten gaan de panda’s een dutje doen (uit het zicht). Bovendien komen na 10.00 uur ook de vele toeristengroepen langs. Het wordt dan een stuk drukker in het park en moeilijker om mooie foto’s te maken.

theehuis met vijver in Chengdu
Chengdu staat bekend in China om zijn vele parken in de stad. Zeker in de zomer is het aangenaam om door een park te lopen. Er is bijna altijd te bewonderen. Het grootste park is People’s Park dat in de binnenstad ligt op 500 meter van Tianfu plein. Er zijn verschillende theehuizen, een vijver met roeiboten en een kermis. De terrassen van het theehuis zijn meestal druk bezet maar meestal is er nog wel een plekje vrij. Behalve thee drinken kunt u er ook goedkoop eten.

Vliegveld

De luchthaven Chengdu Shangliu International Airport ligt 18 km van de stad en behoort tot de drukste vliegvelden in China. Terminal 1 is voor internationale reizigers terwijl terminal 2 de binnenlandse vluchten afhandelt. Metro lijn 10 gaat van de luchthaven naar de stad. Om in het centrum te raken moet men wel 2 keer overstappen. De airport bus is dan een stuk geriefelijker. Er zijn verschillende lijnen dus kijk van tevoren welke bus je moet nemen en waar je uit moet stappen. De trein van het vliegveld gaat naar het Zuid Station en het Oost Station. Vandaar kan men weer de metro nemen naar de stad. Een taxi tenslotte kost ongeveer 100 yuan naar het centrum van Chengdu. Als je naar het vliegveld gaat houdt rekening met de spits.

Attracties

Naast de Panda Base is Jinli Old Street een van de topattracties in Chengdu. De steegjes zijn in traditionele stijl nagebouwd en trekken ieder jaar miljoenen Chinese toeristen. Qintai Road is bekend om zijn mooie nagebouwde historische huizen van vroeger. De winkels in Qintai Road verkopen vooral antiek en sieraden. De steegjes Kuan Alley en Zhai Alley zijn ook de moeite waard. Het gebied heeft veel kleine winkeltjes, restaurants en manifestaties van kunst op straat. De grootste tempel in Chengdu is het Boeddhistische Wenshu klooster. Een kleinere tempel in het centrum is Daci tempel. Het Qingyang Palace is de belangrijkste Taoïstische tempel in de stad. Het grootste gebouw ter wereld (qua vloeroppervlak) is het Global Center dat buiten de stad staat. In Global Center zijn winkels te vinden en kantoren. De grootste attractie in Global Center is het enorme golfzwembad met LED scherm. Ook erg leuk om te zien is een show Face Changing. Op 18 km van Chengdu ligt Luodai Ancient Town waar veel mensen van de Hakka minderheid leven. Erg leuk om daar eens rond te struinen.

Winkelen & restaurants

De meest bekende winkelstraat in Chengdu is Chunxi Road. In deze voetgangerszone zijn verschillende grote winkelcentra, restaurants en fastfood vestigingen. Via Chunxi Road kan men doorlopen naar het winkelcentrum Sino-Ocean Taikoo Li. Deze voetgangerszone bestaat uit luxe designer shops van bekende merken en veel restaurants. Naast Taikoo Li ligt het grote winkelcentrum IFS dat een ijsbaan heeft. In IFS is ook een groot restaurant met veel Chinese hapjes in gekoelde vitrines die je vaak zelf kunt pakken. Het eten in Chengdu is pittig van smaak.

Uitgaan

De meest bekende plek om uit te gaan is Bar Street dat langs de JinJiang Rivier ligt. Bij Bar Street ligt de historische Jiuyan Bridge en daarachter Shuijing Street waar veel clubs, cafe’s, bars en restaurants met terrasjes zijn. Het hele gebied is á avonds feeëriek verlicht. Kijk op uitgaan in Chengdu voor meer informatie over clubs, venues met live muziek en populaire bars.

Chengdu vakantie

Booking heeft honderden hotels, hostels en appartementen in Chengdu. Een van onze favoriete hotels is Holiday Inn Express Chengdu Gulou dat in het centrum ligt en gemiddeld rond de 50 euro per nacht kost.
Chengdu hostels
Chengdu hotels

China vakantie

Beijing
Shanghai
Suzhou
Xian
Chongqing
Sanya
Hongkong
Guilin & Yangshuo
China rondreis

Goedkope rondreis Azië

  • Bhutan
  • Cambodja
  • India
  • Indonesië
  • Japan
  • Rusland
  • Thailand
  • Vietnam
  • Azië