Tianfu plein

tianfu chengdu met standbeeld
Tianfu is een groot plein en het hart van de Chinese stad Chengdu. In het midden van Tianfu ligt het verzonken metrostation met winkels en restaurants. Om het plein lopen brede verkeerswegen waar continue auto’s over heen rijden. Op de achtergrond is het bekende standbeeld van Mao te zien en twee musea.


Het grote standbeeld van Mao staat er al een hele poos en kijkt uit over het plein. Achter het standbeeld is het Sichuan Science and Technology Museum te vinden. De entree was gratis. Het museum is vooral op kinderen gericht. Heb je tijd genoeg dan kun je zeker even een kijkje nemen. Vergeet niet je paspoort of ID-kaart mee te nemen want dat heb je bijna altijd nodig als je een museum in China bezoekt.

chengdu museum op tianfu
De overheid in Chengdu is de laatste decennia bezig geweest om het plein te transformeren in een culturele hotspot. Een aanrader is zeker het Chengdu Museum dat aan Tianfu ligt. Het grote moderne gebouw herbergt veel kunst over de geschiedenis van Chengdu. Tassen moet je opbergen in een gratis locker tegenover de entree. Ook hier is de toegang gratis maar je moet wel je paspoort/ID-kaart tonen om binnen te komen. Als je het ticket hebt dan zal je waarschijnlijk even in de rij moeten staan voordat je naar binnen kunt. Maar het is het wachten zeker waard.

chengdu bibliotheek tianfu
Aan de overzijde van het Chengdu Museum ligt de Sichuan Provincial Library. Het ziet er net zo modern uit als het Chengdu Museum. Ik ben even voor de bibliotheek gelopen maar alles was in het Chinees aangegeven dus ik heb dit maar overgeslagen. Mijn vrouw was immers al op weg naar de volgende bestemming. Naast de bibliotheek ligt het Sichuan Art Museum. Hier was destijds een tentoonstelling van de bekende schilder He Duoling die uit Chengdu afkomstig is.

chengdu tianfu at night
’s Avonds worden de gebouwen rondom Tianfu verlicht en zijn er bewegende lichtshows te zien.

Chengdu vakantie

Panda Zoo (13 km buiten de stad)
Chunxi Road (belangrijke winkelstraat)
Taikoo Li shopping (luxe winkels en shopping malls)
Daci Tempel (ligt voor Taikoo Li)
Uitgaan in Chengdu
China groepsreizen