Dubai en Abu Dhabi

Dubai centrum wolkenkrabbers

Groepsreis Dubai & VAE 2024

Dubai en Abu Dhabi zijn onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) dat uit 7 emiraten bestaat. Een emiraat is een regio die door een emir of sjeik bestuurd wordt. Abu Dhabi is het grootste emiraat met een oppervlak van 86% van de VAE. Dubai is het bekendst. Verschillende touroperators bieden een groepsreis Dubai, Abu Dhabi, Oman en VAE aan.

De Vele Gezichten van Dubai (TUI, 7 dagen, v.a €1583)
Oman en Dubai (TUI, 13 dagen, v.a €2141)
Oman, Dubai en Abu Dhabi (Djoser, 12 dagen, v.a €3195)
Oman en Dubai (Koning Aap, 14 dagen, v.a €3481)

Geschiedenis

De geschiedenis van de VAE gaat duizenden jaren terug. Het gebied was bewoond door verschillende culturen en volkeren, waaronder bedoeïenen. Voor de ontdekking van olie, was de economie van de VAE voornamelijk gebaseerd op visserij, parelduiken en handel. De VAE werd formeel opgericht op 2 december 1971, toen zes emiraten zich verenigden. Het zevende emiraat, Ras al-Khaimah, sloot zich in 1972 aan.

Klimaat

Het klimaat van de VAE is overwegend droog en heet met zeer milde winters. In de zomer kunnen temperaturen oplopen tot boven de 45°C terwijl de winters mild zijn met temperaturen rond de 20°C.

Beste reisperiode

November tot April: Deze periode wordt beschouwd als de beste tijd om de VAE te bezoeken vanwege de aangename temperaturen en minimale regenval.

Landen & steden

De VAE bestaat uit de 7 emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Fujairah, Ras al-Khaimah, en Umm Al-Quwain. Abu Dhabi is de hoofdstad en Dubai is de meest bevolkte stad en een belangrijk economisch centrum. Het bekende emiraat Qatar behoort niet tot de VAE.

Vliegveld

De VAE beschikt over meerdere internationale vliegvelden, waaronder Dubai International Airport, Abu Dhabi International Airport en Sharjah International Airport.

Belangrijkste attracties

– Burj Khalifa: Het hoogste gebouw ter wereld, gelegen in Dubai.
– Palm Jumeirah: Een kunstmatig eiland in de vorm van een palmboom in Dubai.
– Sheikh Zayed-moskee: Een prachtige moskee in Abu Dhabi.
– Louvre Abu Dhabi: Een indrukwekkend museum voor kunst en beschaving.
– Desert Safari: Woestijntochten zijn een populaire activiteit, inclusief kamelenritten en zandboarden.

Groepsreizen Midden-Oosten 2024

  • Egypte
  • Iran
  • Israel
  • Jordanie
  • Turkije