Jordanie

jordanie petra

Groepsreis Jordanië 2024

Jordanië is een buurland van Israël en Syrië en werd in 1946 formeel onafhankelijk verklaard. De hoofdstad is Amman met 4 miljoen inwoners. Jordanië heeft veel archeologische bezienswaardigheden. De belangrijkste attractie is de historische stad Petra die gedeeltelijk in de rotsen is uitgehakt. De ruines van Petra staan op de Werelderfgoedlijst. Een groepsreis Jordanië bezoekt meestal ook de hoofdstad Amman en de woestijn Wadi Rum. Enkele touroperators hebben een familiereis in hun programma.

Cultuurschatten van Jordanië (TUI, 8 dagen vanaf €829)
1001 nacht Jordanië (ANWB, 8 dagen, v.a €966)
Jordanië (Shoestring, 8 dagen vanaf €1115)
Singlereis 1001 nacht Jordanië (ANWB, 8 dagen, v.a €1174)
Familiereis Jordanië Kort (Koning Aap, 10 dagen vanaf €1239)
Singlereis Cultuurschatten van Jordanie (TUI, 8 dagen vanaf €1271)
Jordanië (Djoser, 8 dagen vanaf €1295)
Betoverend Jordanië (SRC, 9 dagen, v.a €1298)
Jordanië (Koning Aap, 10 dagen vanaf €1311)
Betoverend Jordanië (TUI, 12 dagen vanaf €1313)
Jordanië Hoogtepunten (Sawadee, 8 dagen, v.a €1349)
Groepswandelvakantie Jordanië (Djoser, 9 dagen vanaf €1395)
Jordanië (Djoser, 12 dagen vanaf €1495)
Jordanië (Sawadee, 12 dagen, v.a €1529)
Familiereis Woestijnsprookjes (ANWB, 8 dagen, v.a €1562)
Singlereis Betoverend Jordanië (TUI, 12 dagen vanaf €1586)
Relaxt door Jordanië (ANWB, 12 dagen, v.a €1636)
Familiereis Jordanië (Djoser, 8 dagen vanaf €1695)
Familiereis Jordanië (Sawadee, 9 dagen, v.a €1769)
Jordanië rondreis (Koning Aap, 15 dagen vanaf €1811)
Jordanië Avontuurlijk (Shoestring, 15 dagen vanaf €1915)

Groepsreizen Israël + Jordanië (of Egypte)

Een bijzondere groepsreis is de rondreis Egypte & Jordanië: van Cairo naar Amman. De reis start met een bezoek aan Cairo en de piramides bij Gizeh. Hierna gaat de tocht verder door de Sinaï woestijn naar het beroemde St. Catherinaklooster, de Mozesberg in Dahab, verborgen stad Petra, Wadi Rum woestijn, Amman, Jerash en de Dode Zee.
Israël & Jordanië (TUI, 12 dagen, v.a €1648)
Israël en Jordanië (Djoser, 15 dagen, v.a €2295)
Familiereis Israël en Jordanië (Djoser, 18 dagen, v.a €2495)
Israël, Palestijnse Gebieden en Jordanië (Sawadee, 15 dagen, v.a €2499)

Cultuurschatten van Jordanië

De rondreis Cultuurschatten van Jordanië (van TUI) heeft 50 reviews met een gemiddelde waardering van 8.7. De groepsreis heeft een NL-sprekende reisleiding en er zijn maximum 35 deelnemers. Men vliegt van Amsterdam naar Amman waar 3 nachten wordt verbleven. Vanuit de hoofdstad worden verschillende excursies gemaakt. Op dag 4 gaat de bus over de prachtige Kings Highway naar woestijnstad Petra. Hier zijn 2 overnachtingen. Op dag 6 is er een avontuurlijke jeep rit van 2 uur door de Wadi Rum. Er wordt overnacht in een bedoeïenentent. Op dag 7 wordt koers gezet naar de Dode Zee. Het hotel heeft een eigen strand. Het dobberen in het zoute water is een unieke ervaring. Op de laatste dag is de terugreis van Amman naar Amsterdam.

Geschiedenis

Jordanië heeft een rijke historische achtergrond, daterend van de prehistorie tot het moderne tijdperk. Belangrijke beschavingen zoals de Nabateeërs en Romeinen hebben hun stempel op het land gedrukt. Petra, de hoofdstad van het Nabateese rijk, is een van de meest iconische sites in Jordanië en is een UNESCO Werelderfgoed. Na verschillende perioden van buitenlandse heerschappij werd Jordanië in 1946 onafhankelijk.

Klimaat

Het klimaat in Jordanië varieert. In de woestijngebieden, zoals in Wadi Rum, heersen extreem hete zomers en koele winters. In de westelijke heuvelgebieden, waar steden zoals Amman en Irbid zich bevinden, zijn de zomers warm en de winters koud en nat. Het klimaat aan de Rode Zee, zoals in Aqaba, is subtropisch en aangenaam.

Steden

Amman, de hoofdstad en grootste stad, staat bekend om zijn oude ruïnes en moderne cultuur. Andere belangrijke steden zijn Irbid, een regionaal onderwijscentrum, en Aqaba, een belangrijke havenstad aan de Rode Zee.

Attracties

Naast Petra zijn er tal van andere attracties. De Dode Zee, het laagste punt op aarde, staat bekend om zijn helende eigenschappen. Wadi Rum, een schitterende woestijnlandschap, is beroemd om zijn rotsformaties en is een populaire locatie voor wandelen en kamperen. Jerash, met zijn goed bewaarde Romeinse ruïnes, is ook een belangrijke toeristische trekpleister.

Vliegveld

Het belangrijkste internationale vliegveld is Queen Alia International Airport, gelegen nabij Amman. Dit moderne vliegveld is de primaire hub voor Royal Jordanian Airlines en bedient verschillende internationale bestemmingen.

Trein en Bus

Het treinverkeer in Jordanië is beperkt, met enkele lijnen die voornamelijk voor goederentransport worden gebruikt. Er zijn plannen voor de ontwikkeling van een passagierstreinnetwerk. Busvervoer is daarentegen veel uitgebreider en omvat zowel lokale busdiensten in steden als langere buslijnen die verschillende steden in Jordanië en naburige landen verbinden.

Goedkope groepsreis 2024

  • Israël
  • Egypte
  • Marokko
  • Iran
  • Turkije
  • Azië

  • groepsreizen Jordanië en Israël, 8 – 14 dagen reis