Andalusie

Groepsreis Andalusië 8-15 dagen

Een goedkope groepsreis Andalusië 8 dagen is de rondreis van TUI. De groepsrondreis Schilderachtig Andalusië duurt 15 dagen. Er zijn tevens verschillende wandelvakanties en singlereizen. Alle aangeboden groepsreizen op deze pagina gaan met het vliegtuig + bus.

Andalusië en Gibraltar (De Jong Intra, 8 dagen, v.a €829)
Hoogtepunten van Andalusië (Stipreizen, 8 dagen, v.a €874)
Karakteristiek Andalusië (TUI, 8 dagen, v.a €986)
Schilderachtig Andalusië (TUI, 15 dagen, v.a €1145)
Grand Tour Andalusië (TUI, 12 dagen, v.a €1169)
Wandelvakantie Andalusië (Djoser, 8 dagen, v.a €1195)
Singlereis Karakteristiek Andalusië (TUI, 8 dagen, v.a €1360)
Christelijke Reis – 15-Dg Schatten Van Andalusië (TUI, 15 dagen, v.a €1482)
Andalusië rondreis (Djoser, 12 dagen, v.a €1495)
Singlereis Schilderachtig Andalusië (TUI, 15 dagen, v.a €1572)
Andalusië rondreis (Sawadee, 10 dagen, v.a €1699)
Wandelvakantie Andalusië (ANWB, 8 dagen, v.a €1710)

Geschiedenis

Andalusië is een autonome regio in het zuiden van Spanje, met een rijke geschiedenis die wordt gekenmerkt door de invloeden van verschillende culturen, zoals de Romeinse, Moorse en Christelijke. Het gebied staat bekend om zijn prachtige architectuur, flamenco, tapas en warme mediterrane sfeer.

Klimaat

Andalusië heeft een mediterraan klimaat, met milde, vochtige winters en hete, droge zomers. Aan de kust is het klimaat gematigder met aangename temperaturen, terwijl het in het binnenland heter kan worden, vooral in de zomermaanden. In de berggebieden, zoals de Sierra Nevada, zijn de temperaturen koeler en is er zelfs sneeuw in de winter.

bus malaga airport naar granada
Op Malaga Airport zijn er verschillende opties voor passagiers die naar badplaatsen aan de kust of naar Granada willen reizen. Eén van de mogelijkheden is om een lijnbus te nemen. Er zijn verschillende bussen beschikbaar, van standaard tot luxe bussen met extra voorzieningen zoals brede stoelen, wifi en een flesje water.

Als je naar Granada wilt reizen, is het aan te raden om je tickets online te reserveren om zeker te zijn van een plek. De bus van Malaga Airport naar Granada rijdt een aantal keer per dag en heeft geen staanplaatsen, dus het is belangrijk om op tijd te boeken. Er is ook een treinverbinding beschikbaar voor reizigers die naar Granada willen.

Kathedraal van Granada
Een grote attractie in het centrum van de stad is de kathedraal van Granada. De enorme kerk is 115 meter lang, 67 meter breed met gewelven van 45 meter hoog. Het altaar en orgel zijn indrukwekkend met veel gouden decoraties. In de zomer is het altijd heet in Andalusië. Een bezoek aan een kerk is dan best aangenaam.

flamenco dansen granada
In Granada zijn veel plaatsen waar je een flamenco show bij kunt wonen. Deze shows kan men online boeken of ter plekke een kaartje kopen. Online heeft het voordeel dat je de reviews kunt lezen. Niet alle shows worden namelijk goed beoordeeld. Bij sommigen kun je ook wat eten maar dit is lang niet altijd lekker. Wij betaalden ongeveer 20/25 euro voor een ticket in een klein theaterzaaltje waar enkele tientallen mensen konden zitten. Flamencoshows zijn te zien in heel Andalusië.

granada alhambra
De topattractie van Granada is uiteraard de Alhambra. Dit Moorse paleis is 140.000 m2 groot en wereldberoemd door zijn prachtige interieur en Islamitische kunst. Het paleis staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is aan te raden om vooraf een ticket te kopen want anders is de kans groot dat je niet naar binnen komt. Om de drukte te beperken mag er slechts een gelimiteerd aantal bezoekers naar binnen. Het hoogtepunt in de Alhambra is het Nasrid paleis. Boek je een groepsreis Andalusië dan is dit uiteraard geregeld.

cordoba moskee
Cordoba is de warmste stad van Europa. Probeer de stad te vermijden in de zomermaanden want de temperatuur ligt dan vaak op 40 graden en hoger. Iedereen zoekt de schaduw op en de overkappingen van terrasjes spuiten een nevel van water rondom het terras. De oude stad en de Mezquita kathedraal staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. In het verleden was het een moskee met 1200 zuilen in de gebedsruimte. Na de christelijke herovering van Cordoba in 1236 is de moskee als kathedraal is gebruik genomen. Keizer Karel V gaf in 1523 toestemming om in het hart van de moskee een christelijke kathedraal te bouwen. Hierdoor verdwenen 400 zuilen.

sevilla terrasjes in avond
Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en telt 700.000 inwoners. Het is een stad met veel cultuur en bezienswaardigheden. Jaarlijks bezoeken 2 miljoen toeristen Sevilla. Top attracties zijn de grote kathedraal en het koninklijk paleis (Alcázar). Erg gezellig is een wijntje drinken & tapas eten op een van de vele terrasjes of een flamenco show bezoeken.


Tags: groepsreis Andalusië, 8 – 15 dagen, rondreis 2024, groepsreizen Spanje, groepsrondreis Sevilla, Granada, Cordoba