Andalusie

Groepsreis Andalusië 8-15 dagen

Een goedkope groepsreis Andalusië 8 dagen is de rondreis van TUI. De groepsrondreis Schilderachtig Andalusië duurt 15 dagen. Er zijn tevens verschillende wandelvakanties en singlereizen. Alle aangeboden groepsreizen op deze pagina gaan met het vliegtuig + bus.

Karakteristiek Andalusië (TUI, 8 dagen, v.a €499)
Andalusië en Gibraltar (De Jong Intra, 8 dagen, v.a €739)
Singlereis Karakteristiek Andalusië (TUI, 8 dagen, v.a €850)
Christelijke reis Spanje (TUI, 22 dagen, v.a €999)
Authentiek Andalusië (OAD, 8 dagen, v.a €1049)
Prachtig Andalusië (SRC, 8 dagen, v.a €1098)
Grand Tour Andalusië (TUI, 12 dagen, v.a €1129)
Wandelvakantie Andalusië (Djoser, 8 dagen, v.a €1145)
Kerst in Andalusië 2023 (SRC, 8 dagen, v.a €1169)
Schilderachtig Andalusië (TUI, 15 dagen, v.a €1253)
Semana Santa in Andalusië (SRC, 8 dagen, v.a €1298)
Wandelvakantie Andalusië (ANWB, 8 dagen, v.a €1348)
Andalusië rondreis (Sawadee, 10 dagen, v.a €1649)
Andalusië rondreis (Djoser, 12 dagen, v.a €1795)
Andalusië: Steden, Kust & Cultuur (ANWB, 8 dagen, v.a €1926)

Andalusië

Andalusië is een regio in Zuid-Spanje en bestaat uit 8 provincies. Andalusië biedt natuurparken, gebergtes, schilderachtige dorpjes. Bekende steden in de regio zijn Sevilla, Granada, Cordoba en de badplaats Torremolinos. Het gebied is uitermate geschikt voor een rondreis met een huurauto of een groepsreis Andalusië. In 2019 brachten meer dan 12 miljoen buitenlandse toeristen een bezoek aan Andalusië. Gemiddeld verbleven ze 11 nachten en gaven ze bijna 100 euro p.p per dag uit.

bus malaga airport naar granada
Passagiers die op eigen gelegenheid reizen kunnen op Malaga Airport de lijnbus nemen naar badplaatsen aan de kust of naar Granada. Er rijden verschillende bussen. Van standaard tot luxe bussen met brede stoelen, wifi en een flesje water. Tickets kan men het best online reserveren want dan heb je de zekerheid dat je meekunt. De bus van Malaga Airport naar Granada rijdt een aantal keer per dag en vol = vol. Er zijn geen staanplaatsen. Er is ook een treinverbinding naar Granada.

Kathedraal van Granada
Een grote attractie in het centrum van de stad is de kathedraal van Granada. De enorme kerk is 115 meter lang, 67 meter breed met gewelven van 45 meter hoog. Het altaar en orgel zijn indrukwekkend met veel gouden decoraties. In de zomer is het altijd heet in Andalusië. Een bezoek aan een kerk is dan best aangenaam.

flamenco dansen granada
In Granada zijn veel plaatsen waar je een flamenco show bij kunt wonen. Deze shows kan men online boeken of ter plekke een kaartje kopen. Online heeft het voordeel dat je de reviews kunt lezen. Niet alle shows worden namelijk goed beoordeeld. Bij sommigen kun je ook wat eten maar dit is lang niet altijd lekker. Wij betaalden ongeveer 20/25 euro voor een ticket in een klein theaterzaaltje waar enkele tientallen mensen konden zitten. Flamencoshows zijn te zien in heel Andalusië.

granada alhambra
De topattractie van Granada is uiteraard de Alhambra. Dit Moorse paleis is 140.000 m2 groot en wereldberoemd door zijn prachtige interieur en Islamitische kunst. Het paleis staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is aan te raden om vooraf een ticket te kopen want anders is de kans groot dat je niet naar binnen komt. Om de drukte te beperken mag er slechts een gelimiteerd aantal bezoekers naar binnen. Het hoogtepunt in de Alhambra is het Nasrid paleis.

cordoba moskee
Cordoba is de warmste stad van Europa. Probeer de stad te vermijden in de zomermaanden want de temperatuur ligt dan vaak op 40 graden en hoger. Iedereen zoekt de schaduw op en de overkappingen van terrasjes spuiten een nevel van water rondom het terras. De oude stad en de Mezquita kathedraal staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. In het verleden was het een moskee met 1200 zuilen in de gebedsruimte. Na de christelijke herovering van Cordoba in 1236 is de moskee als kathedraal is gebruik genomen. Keizer Karel V gaf in 1523 toestemming om in het hart van de moskee een christelijke kathedraal te bouwen. Hierdoor verdwenen 400 zuilen.

sevilla terrasjes in avond
Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en telt 700.000 inwoners. Het is een stad met veel cultuur en bezienswaardigheden. Jaarlijks bezoeken 2 miljoen toeristen Sevilla. Top attracties zijn de grote kathedraal en het koninklijk paleis (Alcázar). Erg gezellig is een wijntje drinken & tapas eten op een van de vele terrasjes of een flamenco show bezoeken.


Tags: groepsreis Andalusië, 8 – 15 dagen, rondreis 2023, groepsreizen Spanje, groepsrondreis Sevilla, Granada, Cordoba