Schotland

schotland natuur en bergen

Groepsreis Schotland 2024

Wie aan een groepsreis Schotland denkt zal uitkomen bij ongerepte natuur, cultuur, kastelen, Loch Ness, kilt, whisky stoken, doedelzak en de Royal Military Tattoo in Edinburgh. Een complete 14-daagse rondreis is de Grand Tour Schotland. Men kan deze reis maken als busreis of vlieg-busreis. Een goedkope rondreis is Wilderness Scotland waarbij men Edinburgh en de Schotse Hooglanden bezoekt. Er zijn verder verschillende rondreizen van 8 dagen waaronder een singlereis.

Busreis Wilderness Scotland (OAD, 6 dagen, v.a €849)
Singlereis Schotland (OAD, 5 dagen, v.a €954)
Busreis De Schotse Hooglanden (De Jong Intra, 10 dagen, v.a €999)
Legendarisch Schotland (TUI, 8 dagen, v.a €1095)
Busreis The Spirit of Scotland (De Jong Intra, 10 dagen, v.a €1393)
Busreis Scotland the Brave (De Jong Intra, 8 dagen, v.a €1493)
Busreis Uniek Schotland (OAD, 10 dagen, v.a €1549)
Treinreis Noord-Engeland en Schotland (OAD, 10 dagen, v.a €1729)
Grand Tour Schotland (TUI, 13 dagen, v.a €2252)
Busreis Orkney en Shetland Eilanden (De Jong Intra, 12 dagen, v.a €2371)
Busreis Grand Tour Schotland (OAD, 14 dagen, v.a €2499)
Busreis Highlands en Hebriden (De Jong Intra, 12 dagen, v.a €2693)

Kunst- en cultuurreis Schotland

De 10-daagse groepsreis Hoogtepunten Schotland van SRC Reizen is een indrukwekkende rondreis door Schotland. Bezienswaardigheden zijn de Old Town Edinburgh, Glasgow, Durham, Dundee, Hadrian’s Wall, Isle of Skye, Loch Ness. De 10-daagse reis naar Schotland is met een rechtstreekse vlucht. De rondreis van 14 dagen is geheel per bus, op dag 7 t/m 10 is de bus in Schotland.
Grand Tour Groot-Brittannië (SRC, 14 dagen, v.a €2398)
Hoogtepunten Schotland (SRC, 11 dagen, v.a €2449)

Wandelvakantie Schotland & actieve groepsreizen

OAD en Djoser hebben beiden een wandelvakantie Schotland. Zo ie er een wandelvakantie waarbij men in een landhuis aan Loch Leven verblijft. In internationaal groepsverband kan men o.l.v. een gids wandelingen maken in de omgeving. Een goedkope rondreis is de 6-daagse wandelvakantie Schotland.
Wandelvakantie Schotland (OAD, 10 dagen, v.a €1549)
Wandelvakantie Schotland (Djoser, 8 dagen, v.a €1795)

Klimaat

Schotland heeft een gematigd zeeklimaat, met relatief milde winters en koele zomers. Het weer kan behoorlijk wisselvallig zijn, en het is niet ongebruikelijk om alle vier de seizoenen op één dag te ervaren. De westkust van Schotland krijgt meer neerslag dan de oostkust. De Highlands zijn vaak kouder en natter dan de laaglanden.

Beste reistijd

De beste tijd om Schotland te bezoeken is tijdens de late lente, zomer en vroege herfst, van mei tot september. Tijdens deze maanden zijn de temperaturen aangenamer en zijn er meer zonuren. Juni en juli zijn de drukste maanden en bieden lange dagen en tal van evenementen en festivals.

Steden

– Edinburgh: De hoofdstad van Schotland, bekend om zijn historische en culturele bezienswaardigheden, zoals het iconische Edinburgh Castle en de Royal Mile.
– Glasgow: De grootste stad van Schotland, bekend om zijn architectuur, kunstscene en levendige muziekcultuur.
– Aberdeen: Een havenstad aan de oostkust, ook wel bekend als de Granieten Stad, vanwege de vele grijze stenen gebouwen.
– Inverness: Een stad in de Schotse Hooglanden, ideaal als uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende natuur en het nabijgelegen Loch Ness.

Vervoer

De Schotse treindienst, beheerd door ScotRail, verbindt de meeste grote steden en enkele kleinere plaatsen. Voor het verkennen van de Highlands en de eilanden is een auto huren een goede optie, omdat het openbaar vervoer in deze gebieden minder frequent kan zijn. Vergeet niet dat men in het Verenigd Koninkrijk aan de linkerkant van de weg rijdt. Veerboten zijn essentieel voor het bezoeken van de vele eilanden voor de Schotse kust. CalMac Ferries is de belangrijkste veerbootmaatschappij en verzorgt diensten naar de westelijke eilanden, terwijl NorthLink Ferries diensten naar de noordelijke eilanden Orkney en Shetland aanbiedt.

Goedkope groepsreis Europa 2024

  • Engeland en Wales
  • Scandinavie
  • Zwitserland
  • Europa
  • Tags: goedkope rondreis Schotland, groepsreis, groepsreizen, rondreis, 8 of 14 dagen, bus, busreizen, 2023, Grand Tour, taptoe, muziekreis, Edinburgh, Military Tattoo, wandelen, Schotse Hooglanden, Edinburgh, bezienswaardigheden Schotland, Loch Ness, kerstreis Schotland