Bezienswaardigheden Schotland

Schotland Hooglanden

Bezienswaardigheden Schotland

Schotland is een prachtig land met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en tal van bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de populairste en meest interessante bezienswaardigheden die je tijdens je bezoek aan Schotland zou kunnen overwegen.

Edinburgh Castle: Dit historische kasteel, gelegen in de hoofdstad van Schotland, biedt een prachtig uitzicht op de stad en is een belangrijke locatie voor de Schotse geschiedenis.

Royal Mile: Een historische straat in Edinburgh, die Edinburgh Castle en Palace of Holyroodhouse met elkaar verbindt. De straat heeft een mix van winkels, bars, restaurants en culturele attracties.

Palace of Holyroodhouse: De officiële residentie van de Britse monarch in Schotland, gelegen aan het einde van de Royal Mile.

Loch Ness: Dit diepe, zoetwatermeer is beroemd om de legende van het monster van Loch Ness, ook wel bekend als “Nessie”.

Isle of Skye: Een van de grootste en mooiste eilanden van Schotland, bekend om zijn dramatische landschappen en pittoreske dorpjes.

Glen Coe: Een indrukwekkend en dramatisch berglandschap dat populair is bij wandelaars en natuurliefhebbers.

Stirling Castle: Een van de grootste en belangrijkste kastelen van Schotland, met een rijke geschiedenis en een prachtig uitzicht op de omgeving.

The National Wallace Monument: Een opvallende toren gewijd aan de Schotse held Sir William Wallace, gelegen in Stirling.

The Highlands: Het ruige en bergachtige noordelijke deel van Schotland, beroemd om zijn adembenemende landschappen, wilde dieren en outdoor-activiteiten.

The Scottish Whisky Trail: Een reeks distilleerderijen waar je de Schotse whisky kunt proeven en meer te weten kunt komen over het productieproces.

Groepsreis Schotland

Groepsreis Schotland
Groepsreis Schotse Hooglanden
Edinburgh
Bezienswaardigheden Schotland