Costa Rica

costa rica vogel

Groepsreizen Costa Rica 2024

Costa Rica ligt in Midden-Amerika en betekent ‘Rijke Kust’. Het land is wereldbekend om zijn regenwouden, vulkanen ,warmwaterbronnen en hagelwitte stranden. Het is ook mogelijk een groepsreis te maken naar Panama en/of Nicaragua. De groepsreis Costa Rica Highlights is inclusief een luxe catamaran vaartocht naar Isla Tortuga. Sawadee, Djoser en Koning Aap hebben diverse familiereizen in hun reisprogramma. Er wordt gewandeld langs kraters en in het regenwoud waar apen, luiaards en toekans te zien zijn. Een single groepsreis is te vinden bij ANWB.

Avontuur in Panama en Costa Rica (TUI, 20 dagen, v.a €2299)
Highlights Costa Rica (TUI, 16 dagen, v.a €2463)
Costa Rica Natuur en Strand (Shoestring, 16 dagen €2475)
Costa Rica Hoogtepunten (Sawadee, 16 dagen, v.a €2499)
Costa Rica rondreis (Koning Aap, 16 dagen, v.a €2599)
Familiereis Costa Rica (Djoser, 14 dagen, v.a €2695)
Costa Rica rondreis (Djoser, 16 dagen, v.a €2695)
Familiereis Costa Rica (Sawadee, 16 dagen, v.a €2789)
Familiereis Costa Rica Natuur en Strand (Koning Aap, 16 dagen, v.a €3111)
Costa Rica rondreis (Djoser, 21 dagen, v.a €2895)
Costa Rica Pura Vida (Sawadee, 23 dagen, v.a €2899)
22-35ers reis Costa Rica (Sawadee, 20 dagen, v.a €2899)
Familiereis Costa Rica – boomslingeren als Tarzan (ANWB, 16 dagen, v.a €2899)
Wandel- en Fietsvakantie Costa Rica (Djoser, 14 dagen, v.a €2995)
Grand Tour Costa Rica (TUI, 23 dagen, v.a €3213)
Familiereis Costa Rica (Sawadee, 21 dagen, v.a €3299)
Familiereis Costa Rica (Djoser, 19 dagen, v.a €3395)
Costa Rica rondreis (Koning Aap, 22 dagen, v.a €3895)
Familiereis Costa Rica Avontuur (Koning Aap, 22 dagen, v.a €3961)

Rondreis Costa Rica, Nicaragua, Panama

De groepsreis Costa Rica & Panama van Shoestring heeft ruim 200 reviews (8.0). Attracties die bezocht worden zijn o.a het beroemde natuurpark Monteverde Nevelwoud, vulkanen, natuurparken en het strand. Singles worden ingedeeld met andere alleenstaanden van hetzelfde geslacht of kunnen tegen een toeslag een eigen kamer boeken. De rondreis Trans-Midden Amerika van Sawadee duurt 31 dagen en gaat door 6 landen: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Belize én Guatemala.

Nicaragua en Costa Rica (Sawadee, 22 dagen, v.a €2999)
Costa Rica en Nicaragua (Shoestring, 22 dagen €3179)
Costa Rica & Panama (Djoser, 21 dagen, v.a €3595)
Trans-Midden Amerika (Sawadee, 31 dagen, v.a €4199)

Klimaat

Costa Rica kent een tropisch klimaat met twee duidelijke seizoenen: het droge seizoen (verano) en het regenseizoen (invierno). Het droge seizoen loopt van december tot april, terwijl het regenseizoen van mei tot november duurt. De temperaturen variëren over het algemeen tussen de 20 en 30 graden Celsius gedurende het hele jaar. In sommige bergachtige gebieden kan het kouder worden.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Costa Rica is meestal tijdens het droge seizoen, tussen december en april. Het weer is dan aangenaam en zonnig en de kans op regen is minimaal. Dit is ook de drukste periode voor toeristen dus het is raadzaam om hotels en activiteiten van tevoren te reserveren.

Belangrijke steden

– San José – de hoofdstad en grootste stad van Costa Rica, waar je veel musea, historische gebouwen en culturele bezienswaardigheden kunt vinden.
– Alajuela – de op één na grootste stad en een belangrijk transportknooppunt in de buurt van de internationale luchthaven Juan Santamaría.
– Cartago – een historische stad met een rijke culturele erfenis, waaronder de beroemde Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Engelen.
– Heredia – een pittoreske stad met koloniale architectuur, omgeven door koffieplantages en vulkanen.
– Liberia – de hoofdstad van de provincie Guanacaste, bekend om zijn nabijheid tot prachtige stranden en nationale parken.

Vervoer

Bussen zijn de meest betaalbare en populaire manier om door het land te reizen, maar ze kunnen tijdens drukke periodes overvol zijn en de dienstregeling kan beperkt zijn. Taxi’s zijn overal verkrijgbaar en zijn relatief goedkoop. Binnenlandse vluchten zijn een snelle en efficiënte manier om lange afstanden af te leggen. Het huren van een auto is ook een optie voor diegenen die de vrijheid willen hebben om op eigen houtje te verkennen, maar houd er rekening mee dat de wegen in Costa Rica in wisselende staat kunnen verkeren.


Tags: groepsreis, Costa Rica, rondreis Panama, Nicaragua, 2023, groepsreizen, goedkope rondreis, familiereis, single groepsreis

Groepsreizen Midden- en Zuid-Amerika 2024

  • Argentinië
  • Brazilië
  • Chili
  • Colombia
  • Cuba
  • Mexico
  • Nicaragua
  • Peru
  • Suriname
  • Midden- en Zuid-Amerika