Kenia

giraffen zien in Kenia

Groepsreis Kenia 2024

Kenia en Tanzania zijn buurlanden en behoren tot de beste landen voor een safari in Afrika. Het natuurreservaat Masai Mara ligt in het zuidwesten van Kenia bij de grens van Tanzania. Het park is wereldbekend door de zebra’s en gnoes die hier jaarlijks de wild stromende rivier Mara oversteken. Op de grens ligt ook het grote gebied Serengeti dat maar liefst 30.000 km2 groot is. Het grootste gedeelte van dit gebied ligt in Tanzania. Veel groepsreizen combineren daarom de wildparken van beide landen.

Groepsreizen Kenia, Tanzania, Zanzibar en Oeganda

De goedkoopste rondreis Kenia is een safari die gecombineerd worden met een paar dagen strandvakantie Mombasa. Als je graag gorilla’s wilt ontmoeten in de jungle dan is een trip naar Oeganda een prima keus. Touroperator Sawadee en Koning Aap hebben een groepsreis Oeganda, Kenia en Tanzania van 2 tot 4 weken. Zanzibar is een eiland van Tanzania en het staat bekend om zijn paradijselijke stranden.

Kenia safari Tsavo & Taita (TUI, 9 dagen, v.a €1998)
Best of Kenya (TUI, 16 dagen, v.a €3325)
Kampeerreis Kenia, Tanzania Zanzibar (Djoser, 21 dagen, v.a €3695)
Kenia, Tanzania en Zanzibar – hotels/kamperen (Sawadee, 21 dagen,v.a €3949)
Kenia, Tanzania en Zanzibar – kamperen/lodges (Shoestring, 22 dagen, v.a €4417)
Familiereis Kenia Comfort-Plus – met zwembad (Sawadee, 16 dagen, v.a €4449)
Familiereis Kenia, Tanzania en Zanzibar – kamperen/hotels (Sawadee, 23 dagen, vanaf €4599)
Kenia en Tanzania- lodge/hotelreis (Djoser, 18 dagen, vanaf €4475)
Kenia, Tanzania & Zanzibar – lodge/hotelreis (Djoser, 21 dagen, vanaf €4895)

Overland Afrika (inclusief Kenia)

Voordelige groepsrondreizen van Kenia naar Zuid-Afrika. Vaak is het diner en lunch ook inbegrepen. Men reist in internationaal gezelschap. De route gaat van Kenia naar Tanzania, Zanzibar, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika. Na aankomst in Nairobi vertrekt men de volgende dag naar buurland Tanzania (295 km). Het goedkoopst is de kampeersafari waarbij men vaak in een tweepersoons safaritent verblijft afgewisseld door hostels en hotels. De tenten dienen de deelnemers zelf op te zetten. De lodge safari is meer comfortabel omdat men hier niet in kleinere tenten slaapt maar in lodges en chalets of in permanente safaritenten (die niet opgezet hoeven te worden). Een 4-daagse kampeer- en safari-excursie naar de Ngorongoro krater en het Serengeti wildpark is optioneel.

Geschiedenis

In de prekoloniale tijd waren er verschillende inheemse stammen, zoals de Kikuyu, Luo en Masai, die elk hun unieke cultuur en tradities hadden. In de 19e eeuw werd Kenia een deel van de Britse Oost-Afrikaanse kolonie, wat leidde tot een mix van culturen en talen. Kenia verkreeg onafhankelijkheid in 1963 en heeft sindsdien een reeks politieke transformaties ondergaan, wat het tot een van de stabielere landen in de regio maakt.

Klimaat

Het klimaat in Kenia varieert van tropisch aan de kust tot droog in het binnenland en noorden. De kustregio is warm en vochtig, terwijl gebieden zoals Nairobi, gelegen op hogere hoogte, koeler en droger zijn. Kenia kent twee regenseizoenen: de ‘lange regens’ tussen maart en mei, en de ‘korte regens’ in november en december.

Steden

– Nairobi: De hoofdstad en grootste stad van Kenia, bekend om zijn koloniale geschiedenis, bruisende markten en als toegangspoort tot safari’s.
– Mombasa: Een kuststad bekend om zijn prachtige stranden, historische Fort Jesus en een rijke Swahili-cultuur.
– Kisumu: Gelegen aan het Victoriameer, is het een belangrijk handels- en transportcentrum.

Attracties

– Masai Mara: Beroemd om de jaarlijkse migratie van gnoes en een overvloed aan wild.
– Amboseli National Park: Bekend om zijn uitzicht op de Kilimanjaro en grote olifantenpopulaties.
– Keniaanse kust: Met prachtige stranden en historische steden als Lamu.

Vervoer

– Vliegvelden: Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi is de grootste en drukste luchthaven, die als hub dient voor internationale en binnenlandse vluchten. Mombasa’s Moi International Airport bedient vooral toeristen die de Keniaanse kust bezoeken.
– Trein: De recent gebouwde Standard Gauge Railway verbindt Nairobi met Mombasa en biedt een snelle en comfortabele reisoptie.
– Bus: Bussen zijn een populaire en betaalbare manier om binnen Kenia te reizen, met uitgebreide netwerken die de meeste steden en dorpen verbinden.

Groepsreizen Afrika 2024

  • Botswana
  • Egypte
  • Ethiopie
  • Marokko
  • Zuid-Afrika
  • Afrika
  • Groepsrondreizen Sawadee