Kenia

giraffen zien in Kenia

Groepsreis Kenia 2023

Kenia en Tanzania zijn buurlanden en behoren tot de beste landen voor een safari in Afrika. Het natuurreservaat Masai Mara ligt in het zuidwesten van Kenia bij de grens van Tanzania. Het park is wereldbekend door de zebra’s en gnoes die hier jaarlijks de wild stromende rivier Mara oversteken. Op de grens ligt ook het grote gebied Serengeti dat maar liefst 30.000 km2 groot is. Het grootste gedeelte van dit gebied ligt in Tanzania. Veel groepsreizen combineren daarom de wildparken van beide landen.

Groepsreizen Kenia, Tanzania, Zanzibar en Oeganda

De goedkoopste rondreis Kenia is een safari die gecombineerd worden met een paar dagen strandvakantie Mombasa. Als je graag gorilla’s wilt ontmoeten in de jungle dan is een trip naar Oeganda een prima keus. Touroperator Sawadee en Koning Aap hebben een groepsreis Oeganda, Kenia en Tanzania van 2 tot 4 weken. Zanzibar is een eiland van Tanzania en het staat bekend om zijn paradijselijke stranden.

Kenia safari Tsavo & Taita (TUI, 9 dagen, v.a €1386)
Best of Kenya (TUI, 16 dagen, v.a €2722)
Kampeerreis Kenia, Tanzania Zanzibar (Djoser, 21 dagen, v.a €3695)
Kenia, Tanzania en Zanzibar – hotels/kamperen (Sawadee, 21 dagen,v.a €3699)
Familiereis Kenia Comfort-Plus – met zwembad (Sawadee, 16 dagen, v.a €4149)
Kenia, Tanzania en Zanzibar – kamperen/lodges (Shoestring, 22 dagen, v.a €4333)
Familiereis Kenia, Tanzania en Zanzibar – kamperen/hotels (Sawadee, 23 dagen, vanaf €4339)
Kenia en Tanzania- lodge/hotelreis (Djoser, 18 dagen, vanaf €4495)
Kenia, Tanzania & Zanzibar – lodge/hotelreis (Djoser, 21 dagen, vanaf €4895)
Oeganda, Kenia en Tanzania – kampeerreis (Koning Aap, 27 dagen, v.a €5243)

Overland Afrika (inclusief Kenia)

Voordelige groepsrondreizen van Kenia naar Zuid-Afrika. Vaak is het diner en lunch ook inbegrepen. Men reist in internationaal gezelschap. De route gaat van Kenia naar Tanzania, Zanzibar, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika. Na aankomst in Nairobi vertrekt men de volgende dag naar buurland Tanzania (295 km). Het goedkoopst is de kampeersafari waarbij men vaak in een tweepersoons safaritent verblijft afgewisseld door hostels en hotels. De tenten dienen de deelnemers zelf op te zetten. De lodgesafari is meer comfortabel omdat men hier niet in kleinere tenten slaapt maar in lodges en chalets of in permanente safaritenten (die niet opgezet hoeven te worden). Een 4-daagse kampeer- en safari-excursie naar de Ngorongoro krater en het Serengeti wildpark is optioneel.

Groepsreizen Afrika 2023

  • Botswana
  • Egypte
  • Ethiopie
  • Marokko
  • Zuid-Afrika
  • Afrika
  • groepsreizen van Djoser