Zwitserland

zermatt zwitserland

Groepsreis Zwitserland 2024

Zwitserland is een veelzijdig vakantieland met prachtige vergezichten. Er zijn verschillende rondreizen naar de imponerende Alpentoppen, valleien, meer van Lugano en de historische steden. De busreis Zwitserse Alpen is een aanrader als je opzoek bent naar een goedkope groepsreis Zwitserland. De verzorging is op basis van halfpension. De busreis Op grote hoogte in Graubünden gaat naar Davos waar u in een 4-sterren hotel verblijft en van daaruit iedere dag excursies maakt (o.a treinreis Bernina Express). In de bus-en treinreis Glacier en Bernina Express (van De Jong Intra) maakt men 2 spectaculaire treinreizen. Ook deze reis is op basis van halfpension.

Kunst in Zwitserse Musea (SRC, 5 dagen, v.a €979)
Wintersfeer met de Glacier Express en de Bernina Express (De Jong Intra, 8 dagen, v.a €1218)
Genieten in het Zwitserse Graubünden (De Jong Intra, 10 dagen, v.a €1368)
De Mooiste Alpentoppen van Zwitserland (De Jong Intra, 10 dagen, v.a €1398)
Glacier en Bernina Express (De Jong Intra, 10 dagen, v.a €1448)

Wandelvakantie Zwitserland & Fietsvakantie

OAD en TUI hebben een fietsvakantie rondom de Bodensee waarbij men door Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk fietst. De bus brengt de deelnemers ter plekke. U kunt uw eigen fiets meenemen of een fiets huren. De busreizen zijn op basis van halfpension. Een Nederlandse fiets-/reisleider gaat mee.
Fietsen door drie landen langs de Bodensee (OAD, 7 dagen, v.a €1019)

Kerstreis Zwitserland

De Jong Intra heeft een mooie kerstreis van 12 dagen: Kerst en Oud en Nieuw in de Alpenlanden. Het verblijf is in een centraal gelegen 4-sterren hotel en de rondreis is inclusief een fascinerende treinreis met de Arosa-Express.
Kerstreis Zwitserse Alpen (OAD, 8 dagen, v.a €969)
Kerst en Oud en Nieuw in de Alpenlanden (De Jong Intra, 12 dagen, v.a €1588)

Geschiedenis

De Zwitserse Confederatie werd officieel gevormd op 1 augustus 1291, wat tegenwoordig gevierd wordt als de nationale feestdag. Zwitserland heeft een lange traditie van politieke en militaire neutraliteit, die het sinds de Napoleontische oorlogen in de vroege 19e eeuw handhaaft.

Klimaat

Zwitserland heeft een gevarieerd klimaat. In de Alpen zijn er koele zomers en koude sneeuwrijke winters. In de lager gelegen gebieden, zoals rond het Meer van Genève en in het Tessin, heerst een milder, bijna mediterraan klimaat.

Steden

Belangrijke Zwitserse steden zijn Zürich, Genève, Basel, en Bern, de hoofdstad. Elk van deze steden biedt een unieke mix van historische architectuur, moderne cultuur en natuurlijke omgevingen.

Attracties

Zwitserland staat bekend om zijn prachtige natuurlijke landschappen, waaronder de Alpen en de Jura-gebergten, en talrijke meren. Skiën en wandelen zijn populaire activiteiten. Culturele bezienswaardigheden omvatten het historische centrum van Bern, de Kapellbrücke in Luzern, en het Château de Chillon aan het Meer van Genève.

Vliegvelden

Belangrijke internationale vliegvelden in Zwitserland zijn Zürich Airport, Geneva Airport, en EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg. Deze vliegvelden bieden uitstekende verbindingen met steden over de hele wereld.

Trein en Bus

Zwitserland staat bekend om zijn efficiënte openbaar vervoer. Het treinnetwerk, beheerd door de Zwitserse Federale Spoorwegen (SBB/CFF/FFS), is uitgebreid en verbindt vrijwel alle delen van het land. Bussen vullen het treinnetwerk aan en bieden verbindingen naar gebieden die niet per trein bereikbaar zijn.

Goedkope groepsreis Europa 2024

  • Duitsland
  • Oostenrijk
  • Frankrijk
  • Schotland
  • Scandinavie

  • Zermatt & Matterhorn, Bernina Express, groepsreis Zwitserland 2024, rondreis met trein of busreis