Zermatt Matterhorn

zermatt zwitserland
Zermatt is een dorp in Zwitserland dat grote bekendheid geniet. Het plaatsje ligt aan de voet van de befaamde berg Matterhorn (4470m). Deze berg is uitgegroeid tot een van de symbolen van Zwitserland. Zermatt telt slechts 5700 inwoners maar is wel een van de grootste gemeenten in Zwitserland.

Parkeren & trein

zermatt elektrisch busje
Het dorp is autovrij. Bezoekers met de auto moeten hun auto achterlaten in het plaatsje Täsch. Hier is een grote parkeergarage (2100 parkeerplaatsen) en diverse parkeerterreinen (1000 parkeerplaatsen). Parkeren kost 15 euro voor een hele dag en men kan online reserveren. Een pendeltrein brengt bezoekers vervolgens naar het centrum van Zermatt toe. De trein rijdt om de 20 minuten tussen 6.00 en 22.00 uur. Een kaartje kost 15 euro retour en de afstand naar Zermatt is 5km. De meeste mensen in Zermatt wandelen maar er rijden ook kleine elektrische busjes rond.

Zermatt rivier in dorp
Wandelen gaat vrij gemakkelijk. Het dorp is niet zo groot zodat alles goed bereikbaar is. Het is ook mogelijk om een fiets te huren.

Matterhorn & attracties

zermatt matterhorn in wolken
De Matterhorn heeft een hoogte van 4470 meter. De hoogste berg in Europa is de Montblanc (4808 meter) die in de Franse Alpen ligt. Drie grote attracties in Zermatt zijn de kabelbaan naar de Kleine Matterhorn (3883m), de Gornergrat Bahn en skiën. Een tocht met de kabelbaan duurt 40 minuten en voert naar het bergstation. Onderweg kan men ook in- en uitstappen. Op de top heeft men een schitterend uitzicht over tientallen bergen die hoger zijn dan 4000 meter. Een retour ticket voor de kabelbaan is 115 CHF (106 euro). De Gornergrat Bahn is een tandradbaan die in 35 minuten naar de top van de Gornergrat (3100m) gaat. Een retour ticket voor de tandradbaan kost 126 CHF (116 euro). De skigebieden in Zermatt zijn 365 dagen per jaar geopend.

Goedkope groepsreis

  • groepsreizen Zwitserland
  • groepsreizen Oostenrijk
  • groepsreizen Duitsland
  • groepsreizen Frankrijk
  • groepsreizen Schotland
  • groepsreizen Scandinavie