IJsland

ijsland vulkanen

Groepsreis IJsland 2024

IJsland is ruim twee keer zo groot als Nederland en er wonen ongeveer 340.000 mensen. Het eiland werd pas in 1944 geheel onafhankelijk. De hoofdstad is Reykjavik (123.000 inwoners). De grootste attractie van IJsland is de schitterende natuur en het noorderlicht (aurora borealis). Een goedkope groepsreis IJsland is de 5-daagse rondreis van TUI. Enkele bijzondere rondreizen zijn de winterreis en kampeervakantie. Tevens zijn er drie single groepsreizen IJsland en twee familiereizen.

Magisch IJsland (TUI, 5 dagen, v.a €849)
Imposant Zuid-IJsland (TUI, 6 dagen, v.a €1453)
IJsland Winter (Sawadee, 8 dagen, vanaf €1889)
IJsland winterreis (Djoser, 7 dagen, v.a €1995)
IJsland – land van vuur en ijs (Shoestring, 8 dagen, v.a €2181)
IJsland rondreis (Sawadee, 8 dagen, v.a €2249)
IJsland Puur en Compleet (TUI, 9 dagen, v.a €2702)
IJsland Kort (Koning Aap, 8 dagen, v.a €2625)
IJsland kamperen (Sawadee, 15 dagen, v.a €3149)
Familiereis IJsland (Djoser, 14 dagen, v.a €2845)
IJsland rondreis (Sawadee, 14 dagen, v.a €3349)
IJsland rondreis (Djoser, 13 dagen, v.a €3195)
Grand Tour IJsland (TUI, 11 dagen, v.a €4249)
IJsland Compleet (Koning Aap, 13 dagen, v.a €5433)

Singlereis IJsland

Singlereis IJsland Puur en Compleet (TUI, 9 dagen, v.a €2970)

Wandelvakantie IJsland groepsreis

IJsland Wandelvakantie (Djoser, 11 dagen, v.a €2795)

Poolreis Groenland en Spitsbergen

Rondreizen naar Groenland, Spitsbergen, het Noorderlicht en de Middernachtzon.
Van Spitsbergen naar Groenland & IJsland (Sawadee, 16 dagen, v.a €13.499)

IJsland kampeerreis

Een bijzondere groepsrondreis is de 15-daagse kampeerreis IJsland. Tien nachten wordt gekampeerd op campings waarvan 4 dagen in de onherbergzame Westfjorden. De avontuurlijke tocht gaat naar alle windstreken van het eiland. Een aantal bezienswaardigheden zijn de Gouden Cirkel met de beroemde Geysir en Strokkur en de grootste ijskap van Europa. Reis je alleen dan heb je de keus om een tent/kamer te delen of een tent voor je zelf te boeken (225 euro extra).

Klimaat

IJsland heeft een subpolair zeeklimaat met relatief milde winters en koele zomers. De temperaturen variëren van ongeveer -1 tot 5 graden Celsius in de winter en van 9 tot 15 graden Celsius in de zomer. Het weer kan echter onvoorspelbaar zijn en snel veranderen. IJsland heeft ook relatief veel neerslag en bewolking, vooral in de herfst en winter.

Beste reistijd

De beste reistijd voor IJsland hangt af van wat je wilt zien en doen. Voor het ervaren van de middernachtzon, het verkennen van het groene landschap en het bezoeken van de meeste toeristische bezienswaardigheden, is de zomer (juni tot en met augustus) de beste tijd om te gaan. Voor het spotten van het noorderlicht zijn de maanden september tot en met maart het meest geschikt, hoewel het weer in deze periode onvoorspelbaarder is en sommige wegen en bezienswaardigheden moeilijker toegankelijk kunnen zijn.

Kosten

IJsland staat bekend als een relatief duur land om te bezoeken, voornamelijk vanwege de hoge kosten voor levensonderhoud en de geïsoleerde ligging van het land. Gemiddeld kunnen reizigers verwachten om ongeveer €150 tot €250 per dag uit te geven, inclusief accommodatie, eten en drinken, en activiteiten. De kosten kunnen echter aanzienlijk variëren, afhankelijk van je reisstijl en de keuzes die je maakt op het gebied van accommodatie, vervoer en activiteiten.

Aanbevolen verblijfsduur

De ideale verblijfsduur voor een groepsreis IJsland hangt af van je interesses en hoeveel je wilt zien en doen. Een reis van 7 tot 10 dagen wordt vaak aanbevolen voor het verkennen van de belangrijkste bezienswaardigheden en het ervaren van de natuurlijke schoonheid van het land, zoals de Golden Circle, de Zuidkust en de beroemde Blue Lagoon. Als je meer tijd hebt en het hele eiland wilt verkennen, kun je overwegen om 2 tot 3 weken uit te trekken voor je reis.

Groepsreizen Europa 2024

  • Scandinavie
  • Schotland
  • Europa
  • Groepsreis IJsland Noorderlicht, vakantie IJsland