Turkije

Istanbul moskee

Groepsreis Turkije 2023

Vergelijk hier de groepsreizen Turkije en ontdek wat je voordeel is. Een goedkope groepsreis is de rondreis Turkije – Wonderlijk Cappadocië die 8 dagen duurt. Cappadocië is een streek in Midden-Turkije die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Attracties in het gebied zijn de grotwoningen en de grootschalige ballonvaarten. Djoser en ANWB hebben een rondreis van hoofdstad Ankara naar Cappadocië, de westkust naar Istanbul. Beide reizen duren 15 dagen. Goedkoopste groepsreis is met Stipreizen maar dan zijn wel veel zaken optioneel.

De goedkoopste groepsreizen Turkije zijn van Stipreizen op basis van logies en ontbijt. OAD heeft een mooie rondreis Turkije van 15 dagen met hoogtepunten als Istanbul, Troje, Ankara, Turkse Rivièra, Efeze & Kusadasi. Een bijzondere groepsreis is Oost-Turkije – van Zwarte Zee naar Anatolië.

Cappadocië 4 sterren (Stipreizen, 8 dagen, v.a €479)
Wonderlijk Cappadocië (TUI, 8 dagen, v.a €910)
Singlereis Wonderlijk Cappadocië (TUI, 8 dagen, v.a €1099)
Grand Tour Turkije (OAD, 15 dagen, v.a €1349)
Parels van de Oriënt (TUI, 15 dagen, v.a €1479)
Turkije rondreis (Djoser, 16 dagen, v.a €1595)
Schatkist van Turkije (ANWB, 15 dagen, v.a €1598)
Oost-Turkije – van Zwarte Zee naar Anatolië (Koning Aap, 16 dagen, v.a €1749)
Turkije Oost (Djoser, 20 dagen, v.a €2095)

Turkije wandelvakantie

Sawadee heeft een groepswandelvakantie naar Cappadocië en de kust. De Lycian Way is het eerste gemarkeerde langeafstand wandelpad van Turkije door onaangetast kustgebied langs de Middellandse Zee. Cappadocië is wereldbekend door zijn betoverende rotsformaties en unieke landschap. Het gebied staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.
Wandelvakantie Turkije – Cappadocië (Sawadee, 8 dagen, v.a €1449)

Geschiedenis

De geschiedenis van Turkije omvat een breed scala aan culturen en beschavingen, zoals de Hettieten, Frygiërs, Lydiërs, Perzen, Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Seltsjoeken en Ottomanen. Het moderne Turkije werd gesticht in 1923 onder leiding van Mustafa Kemal Atatürk, die het land transformeerde naar een seculiere republiek na het uiteenvallen van het Ottomaanse Rijk.

Klimaat

Het klimaat in Turkije varieert sterk per regio. Over het algemeen heeft het land een mediterraan klimaat aan de west- en zuidkust, met milde winters en warme, droge zomers. In Centraal-Anatolië heerst een continentaal klimaat, met koude winters en hete zomers. De bergachtige regio’s in het oosten en noordoosten hebben een meer gematigd klimaat met koudere winters en kortere zomers. Het toeristische seizoen loopt van april tot oktober, met de beste reistijd in het voor- en najaar wanneer het klimaat mild is en er minder drukte is.

Steden

Enkele belangrijke steden in Turkije zijn onder andere:

– Istanbul – De grootste stad en cultureel hart van Turkije, die Europa en Azië verbindt via de Bosporus.
– Ankara – De hoofdstad van Turkije en het politieke centrum van het land.
– Izmir – De derde grootste stad, gelegen aan de Egeïsche Zee, met een rijke geschiedenis en prachtige stranden.
– Antalya – Een populaire toeristische bestemming aan de Middellandse Zeekust, bekend om zijn prachtige stranden en historische bezienswaardigheden.
– Bursa – Een belangrijke industriële stad in de Marmara-regio, met een rijke Ottomaanse geschiedenis.

Groepsreizen 2023

  • Bulgarije
  • Egypte
  • Griekenland
  • Iran
  • Israël
  • Midden-Oosten
  • Azie
  • Koningaap - Groepsreizen