Namibie

namibie safari

Groepsreis Namibië 2024

Namibië is een land dat aan aan Zuid-Afrika grenst en slechts 2,5 miljoen inwoners telt. Nederlandstalige kleurlingen trokken in de 19e eeuw vanuit Zuid-Afrika naar Namibië. In 1990 was de onafhankelijk definitief een feit. De grootste attractie in Namibië zijn de natuur- en wildparken. Een van de grootste bezienswaardigheden is Okaukuejo waterhole waar men tal van wilde dieren dichtbij kan observeren. Een groepsreis Namibië wordt vaak in combinatie met naburige landen gedaan. ANWB, Sawadee en SRC Reizen hebben in hun reisprogramma een groepsreizen Namibië.

Natuurlijk Namibië (ANWB, 16 dagen, v.a €3335)
Namibië kampeerreis (Sawadee, 18 dagen, v.a €3489)
Namibie lodge/hotel (Sawadee, 20 dagen, v.a €4149)
Namibië lodge hotelreis (Djoser, 21 dagen, v.a €4295)

Safari Namibië + buurlanden

Er zijn diverse rondreizen die door Zuidelijk Afrika gaan en meerdere landen bezoeken. De groepsreis Zuidelijk Afrika in 3 weken start in Kaapstad en de deelnemers rijden vervolgens per overland truck naar Namibië, Botswana, Zimbabwe om te eindigen in Pretoria, Zuid-Afrika. De Avontuurlijke lodgesafari Namibië Experience gaat van Kaapstad naar Windhoek. Bij een lodge safari slaap je niet in safaritenten maar in lodges, chalets of hotels. Af en toe kan een camping in een natuurpark ingepland zijn maar dan staan er permanente tenten gereed.

Kampeersafari Zuid-Afrika + buurlanden
De Kampeersafari Zuidelijk Afrika in 3 weken start in Kaapstad en gaat dan via Oranjerivier naar Namibie, Botswana, Zimbabwe en terug naar Zuid-Afrika (Pretoria, Johannesburg). Alle transport deze reis is met een truckbus. De 27-daagse kampeerreis van Sawadee start eveneens in Kaapstad maar eindigt in Victoria Falls.
Kampeersafari Zuidelijk Afrika in 3 weken (Shoestring, 23 dagen, v.a €3009)
Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen kampeer (Djoser, 24 dagen, €3195)
Kampeerreis Zuidelijk Afrika (Sawadee, 27 dagen, v.a €3619)
Familiereis Namibië, Botswana en Victoriawatervallen (Djoser, 22 dagen, v.a €4195)

Lodge safari – avontuur + comfort
Zuidelijk Afrika Hoogtepunten (Sawadee, 24 dagen, v.a €3869)
Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen hotel/chalet (Djoser, 24 dagen, €4095)
Rondreis Zuid-Afrika, Namibie, Botswana en Zimbabwe (Koning Aap, 23 dagen, v.a €4597)
Namibië, Botswana & Zimbabwe (ANWB, 22 dagen, v.a €4689)

Geschiedenis

De eerste bewoners waren de San, Damara en Nama volkeren. In de late 19e eeuw werd Namibië een Duitse kolonie, bekend als Duits-Zuidwest-Afrika. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het bezet door Zuid-Afrika en bleef het onder Zuid-Afrikaans bestuur tot het in 1990 onafhankelijk werd. Deze periodes hebben duidelijke sporen achtergelaten in de cultuur, architectuur en talen van het land.

Klimaat

Namibië staat bekend om zijn droge, woestijnachtige klimaat, vooral door de aanwezigheid van de Namibwoestijn, een van de oudste woestijnen ter wereld. Het klimaat varieert echter aanzienlijk van regio tot regio. In de kustgebieden is het over het algemeen koeler, terwijl het binnenland warmer en droger is. De regenval is overwegend laag en onvoorspelbaar.

Steden

Windhoek, de hoofdstad en grootste stad van Namibië, staat bekend om zijn Duitse koloniale architectuur en moderne stedelijke vibe. Andere belangrijke steden zijn Swakopmund, met zijn Duitse koloniale gebouwen en kustresorts, en Walvisbaai, een belangrijke havenstad.

Toeristische Attracties

Namibië is beroemd om zijn natuurlijke schoonheid en wildlife. Belangrijke attracties zijn:
– Namibwoestijn: met de beroemde Sossusvlei duinen.
– Etosha National Park: een van Afrika’s grootste wildreservaten.
– Fish River Canyon: een van de grootste canyons ter wereld.
– Skeleton Coast: bekend om zijn scheepswrakken en ruige landschap.

Vliegveld

Hosea Kutako International Airport in Windhoek is het belangrijkste internationale vliegveld van Namibië. Er zijn ook verschillende kleinere vliegvelden die binnenlandse en regionale vluchten aanbieden.

Trein en bus

Het treinnetwerk in Namibië wordt beheerd door TransNamib en verbindt de belangrijkste steden en toeristische bestemmingen. In vergelijking met de netwerken in veel andere landen is het beperkt. Busdiensten zijn een populairder middel voor langeafstandsreizen binnen het land, met verschillende bedrijven die diensten aanbieden tussen de grote steden en toeristische locaties.

Groepsreizen Afrika

 • Botswana
 • Egypte
 • Ethiopie
 • Kenia
 • Marokko
 • Tanzania
 • Zuid-Afrika
 • Afrika
 • Tags: groepsreis Namibië en Botswana, Zimbabwe, kampeerreis, rondreis lodges
  Shoestring Groepsreizen naar Afrika