Ethiopie

wandelvakantie ethiopie
Ethiopië is een land in Oost-Afrika met 105 miljoen inwoners. Het is bij het grote publiek vooral bekend om zijn oorlog met Eritrea. De kwestie over het grondgebied met het buurland is nog niet definitief opgelost. Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een negatief reisadvies voor het Oosten van Ethiopië (de regio’s grenzend aan Somalië). Het grootste gedeelte van het land kent veiligheidsrisico’s maar is veilig genoeg om te reizen. Tijdens een groepsreis Ethiopië worden oude historische sites bezocht die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan en verschillende natuurparken.

Groepsreis Ethiopië

De 30-daagse rondreis van Koning Aap bezoekt zowel het Noorden als het Zuiden van het land. Tijdens de reis bezoekt men diverse plaatsen die op de UNESCO Werelderfgoed staan, minderheden en natuurparken. De langste tocht van Koning Aap is geheel overland terwijl de complete rondreizen van Sawadee (29 dagen) en Djoser (24 dagen) ervoor kiezen om twee keer een binnenlandse vlucht te nemen. De kortere rondreizen van Koning Aap hebben een binnenlandse vlucht. De groepsreizen Ethiopië van Shoestring zijn allemaal overland.

Noord-Ethiopië (Shoestring, 13 dagen, v.a €1499)
Zuid-Ethiopië (Shoestring, 13 dagen, v.a €1849)
Noord-Ethiopië (Koning Aap, 15 dagen, v.a €2095)
Ethiopië groepsrondreis (Shoestring, 23 dagen, v.a €2499)
Ethiopië groepsrondreis (Koning Aap, 23 dagen, v.a €2695)
Ethiopië groepsrondreis (Sawadee, 29 dagen, v.a €2649)
Ethiopië groepsrondreis (Djoser, 24 dagen, v.a €2795)

Groepsreizen Ethiopië exclusief vlucht

Sawadee biedt een aantal overland reizen aan in een internationale groep. Deze reizen kunnen met elkaar gecombineerd worden. Het vliegticket naar Nederland is exclusief evenals de verplichte kitty (lokale kosten). Deze kitty kosten variëren van 360 tot 650 dollar.
Overland Ethiopie en Kenia (Sawadee, 10 dagen, v.a €658)
Overland Zuid-Ethiopie (Sawadee, 15 dagen, v.a €1190)
Overland Noord-Ethiopie (Sawadee, 21 dagen, v.a €1564)

Groepsreizen Afrika

  • Botswana
  • Egypte
  • Kenia
  • Marokko
  • Zuid-Afrika
  • Afrika
  • Shoestring Groepsreizen