Engeland en Wales

engeland

Groepsreis Engeland & Wales

OAD heeft diverse voordelige busreizen naar Engeland en Wales. Een goedkope groepsreis Engeland duurt 6 dagen en gaat naar Kent. De busreizen Engeland zijn meestal op basis van halfpension (ontbijt en diner). Doorgaans wordt de veerboot gepakt in België of in Calais. Bijna alle groepsreizen naar Engeland gaan per bus.

Stedentrip Magisch Londen – groepsrondreis (OAD, 4 dagen, v.a €489)
Londen en Windsor Castle (OAD, 5 dagen, v.a €619)
Kent: kastelen en tuinen van Engeland (OAD, 5 dagen, v.a €629)
Zuid-Engeland & Isle of Wight (OAD, 8 dagen, v.a €949)
Somerset and the Cotswolds (De Jong Intra, 9 dagen, v.a €1049)
Engelse Riviera (OAD, 8 dagen, v.a €1099)
Isle of Wight, Devon and Cornwall (De Jong Intra, 10 dagen, v.a €1299)
Romantisch Zuid-Engeland (TUI, 8 dagen, v.a €1348)
De Wonderen van Wales (De Jong Intra, 10 dagen, v.a €1599)
Cornwall, Devon & Isle of Wight (OAD, 10 dagen, v.a €1599)
Christelijke Reis – Zuidoost-Engeland (TUI, 9 dagen, v.a €2073)

Wandelvakantie England & Wales – fietsvakantie

Voor een wandel- en fietsvakantie Engeland & Wales zijn Djoser en OAD een goede keus. De touroperators heeft verschillende wandelvakanties naar het Lake District, Cotswolds Kent, Cornwall & Devon en Wales.
Wandelreis Wales (Djoser, 8 dagen, v.a €1295)
Wandelvakantie door Lake District & Yorkshire (OAD, 10 dagen, v.a €1399)
Wandelen in Wales (OAD, 10 dagen, v.a €1499)
Fietsvakantie Wales (Djoser, 8 dagen, v.a €1695)
Wandelreis Cornwall & Devon (OAD, 10 dagen, v.a €1699)
Wandelreis Zuidwest Engeland Cornwall (Djoser, 8 dagen, v.a €1995)

Klimaat

Engeland heeft een gematigd zeeklimaat, met milde winters, koele zomers en regenval gedurende het hele jaar. De temperaturen variëren van ongeveer 0-5°C in de winter tot 15-25°C in de zomer. Het weer kan echter onvoorspelbaar zijn, dus het is verstandig om voorbereid te zijn op veranderende omstandigheden.

Beste reistijd

De beste tijd om Engeland te bezoeken is in het voorjaar (mei tot juni) en het najaar (september tot oktober). Tijdens deze maanden zijn er minder toeristen, is het weer relatief mild en zijn er veel culturele evenementen. De zomermaanden (juli en augustus) zijn ook een populaire tijd om te bezoeken, maar het is dan drukker.

Engelse steden met een rijke cultuur

– Londen – De hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk, Londen is beroemd om zijn geschiedenis, musea, theaters en architectuur.
– Oxford – Bekend om de prestigieuze Universiteit van Oxford, heeft de stad een rijke geschiedenis en prachtige architectuur, zoals de Bodleian Library en Christ Church.
– Cambridge – Net als Oxford, staat Cambridge bekend om zijn universiteit en architectuur, met bezienswaardigheden zoals King’s College Chapel en de Mathematical Bridge.
– Bath – Beroemd om zijn Romeinse baden en prachtige Georgische architectuur, zoals het Royal Crescent en de Circus.
– York – Een historische stad met een rijke Viking- en Romeinse geschiedenis, met bezienswaardigheden zoals York Minster en de Shambles.
– Stratford-upon-Avon – De geboorteplaats van William Shakespeare, met bezienswaardigheden zoals het Royal Shakespeare Theatre en Anne Hathaway’s Cottage.
– Edinburgh – Hoewel technisch gezien in Schotland, is Edinburgh een belangrijke culturele bestemming in het VK, met het iconische Edinburgh Castle en de Royal Mile.
– Cardiff – De hoofdstad van Wales, met culturele hoogtepunten zoals het Wales Millennium Centre, Cardiff Castle en de National Museum Cardiff.
– Liverpool – Bekend als de geboorteplaats van The Beatles, met bezienswaardigheden zoals de Cavern Club, het Royal Liver Building en de Albert Dock.
– Chester – Een stad met een rijke Romeinse en middeleeuwse geschiedenis, met bezienswaardigheden zoals de Chester Rows, de stadsmuren en de Chester Cathedral.

Goedkope rondreizen & stedentrips

  • Schotland
  • Ierland
  • Europa
  • groepsreis Engeland en Wales