Ierland

ierland natuur

Groepsreis Ierland 2024

Een goedkope groepsreis is de 8-daagse reis Hello Ireland. De meeste groepsreizen Ierland zijn met het vliegtuig + bus. OAD en De Jong Intra hebben een busreis naar Ierland met vertrek vanuit Nederland.

Hello Ireland (TUI, 8 dagen, v.a €1138)
Welcome to Ireland (OAD, 8 dagen, v.a €1399)
Grand Tour Ierland (TUI, 11 dagen, v.a €1547)
Busreis The Wild Atlantic Way (De Jong Intra, 10 dagen, v.a €1599)
Zuid- en West-Ierland & Dublin (ANWB, 8 dagen, v.a €1759)
Wandelreis Ierland (Djoser, 8 dagen, v.a €1895)
Het Ritme van Ierland (TUI, 15 dagen, v.a €2080)
Fietsreis Ierland (Djoser, 8 dagen, v.a €2245)
Busreis Het beste van Ierland (De Jong Intra, 15 dagen, v.a €2299)
Busreis Het Groene Ierland (OAD, 13 dagen, v.a €2559)
Ierland & Noord Ierland (Djoser, 12 dagen, v.a €2595)

Single groepsreis Ierland & Jongerenreis

TUI heeft een singlereis naar Ierland waarbij een eenpersoonskamer is inbegrepen in de reissom. In Hello Ireland wordt de Westkust bezocht. De actieve jongerenreis van Simi Reizen bezoekt Dublin en Galway (studentenstad) en is inclusief wandeltochten langs kliffen en natuurparken, boottocht en een bezoek aan de Dingle Whiskey Distillery. De singlereis van ANWB start in Noord-Ierland en eindigt in Dublin. De tocht voert langs de Causeway kust, de Ring of Kerry en de Wild Atlantic Way.
Singlereis Hello Ireland (TUI, 8 dagen, v.a €1638)
Jongerenreis Ierland 18-35 jaar (Simi Reizen, 10 dagen, v.a €1706)

Geschiedenis

Ierland heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 6000 v.Chr. Het land, bekend om zijn Keltische oorsprong, heeft een turbulente historie met Vikinginvallen en Engelse overheersing, tot aan zijn onafhankelijkheid begin 20e eeuw.

Klimaat

Het Ierse klimaat is gematigd maritiem, gekenmerkt door milde winters, koele zomers en frequente neerslag. Dit zorgt voor het kenmerkende groene landschap.

Inwoners

Met ongeveer 5 miljoen inwoners is Ierland een land van gemeenschap en cultuur. De Ieren staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Dublin, de hoofdstad, is het hart van Ierland met historische bezienswaardigheden zoals het Trinity College en de Guinness Storehouse. Andere belangrijke steden zijn Cork, Galway en Limerick, elk met hun unieke charme.

Attracties

Cliffs of Moher Deze adembenemende kliffen bieden een spectaculair uitzicht over de Atlantische Oceaan en behoren tot de meest bezochte natuurlijke attracties in Ierland.
Ring of Kerry Een beroemde toeristische route die enkele van de mooiste landschappen van Ierland omvat, waaronder bergen, meren en de Atlantische kustlijn.
Giant’s Causeway Een uniek natuurwonder aan de noordkust van Noord-Ierland, bekend om zijn zeshoekige basaltzuilen.
Dublin De hoofdstad van Ierland, bekend om zijn historische gebouwen zoals het Dublin Castle, St. Patrick’s Cathedral, en levendige pubs en culturele scene.
Killarney National Park Dit park in het zuidwesten van Ierland staat bekend om zijn prachtige meren, bergen en bossen, evenals het historische Muckross House.
Galway Een levendige stad aan de westkust, bekend om zijn festivals, muziekscene en de nabijgelegen landschappen van Connemara.
Skellig Michael Een afgelegen rotsachtig eiland dat bekend staat om zijn vroegchristelijke klooster en spectaculaire natuur. Het is ook een UNESCO-werelderfgoedlocatie.
Blarney Castle Beroemd om de Blarney Stone, waarvan wordt gezegd dat het kussen ervan de “gift of gab” (welsprekendheid) geeft.
Dingle Peninsula Bekend om zijn ruige landschap, schilderachtige dorpjes en rijke Ierse taal en cultuur.
The Burren Een opmerkelijk karstlandschap in County Clare, bekend om zijn unieke flora, oude dolmens en archeologische sites.

Vervoer

Het vervoer in Ierland is goed ontwikkeld met een netwerk van wegen, treinen en bussen. De belangrijkste luchthavens zijn Dublin, Cork en Shannon. Verschillende veerbootdiensten varen tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Vanuit havens zoals Dublin, Rosslare en Cork vertrekken de veerboten die zowel passagiers als vracht vervoeren

Rondreizen & stedentrips

  • Engeland & Wales
  • Schotland
  • Europa
  • Tags: groepsreis, groepsreizen, Ierland, Noord-Ierland, 2022, onvergetelijke vakantie, wandelvakantie, busreis, busreizen