Egypte

egypte piramiden

Wie een bezoek brengt aan Egypte zal vaak een bezoek brengen aan een van de imposante piramiden. Deze bouwwerken zijn met recht betiteld als wereldwonderen. De Piramide van Cheops is bijna 139 meter hoog en bevat 2,3 miljoen stenen die elk 2500 kg wegen. Tijdens de 12-daagse rondreis Het eeuwenoude Egypte bezoekt men verschillende piramiden en is een 4-daagse Nijlcruise inbegrepen. Een goedkope groepsreis Egypte is een Nijlcruise inclusief vlucht.

Groepsreis Egypte 2024

Shoestring heeft een goedkope rondreis Egypte met cultuur en duiken in de Rode Zee. Een spectaculaire groepsreis van 19 dagen vindt u bij Djoser. Deze rondreis voert van Cairo naar Khartoum. In Soedan wordt gekampeerd bij de Nijl en in de woestijn.
Egypte cultuur en strand (Shoestring, 9 dagen, v.a €983)
Egypte van Noord tot Zuid (Shoestring, 15 dagen, v.a €1279)
Egypte kort – in voetsporen van de farao’s (Koning Aap, 9 dagen, v.a €1437)
Het Eeuwenoude Egypte (TUI, 12 dagen, v.a €1464)
Familiereis Egypte Kort (Koning Aap, 9 dagen, v.a €1471)
Egypte Kort (Sawadee, 9 dagen, v.a €1499)
Egypte Nijlvallei en Rode Zee (Djoser, 14 dagen, v.a €1595)
Familiereis Egypte met kinderen (Djoser, 9 dagen, v.a €1695)
Egypte en Nijlvallei (Djoser, 9 dagen, v.a €1695
Familiereis Egypte (Sawadee, 9 dagen, v.a €1699)
Egypte Hoogtepunten + 3-daagse Nijlcruise (Sawadee, 12 dagen, v.a €1699)
Egypte – Van Alexandrië naar de Rode Zee (Koning Aap, 15 dagen, v.a €1857)
Egypte woestijnen, Nijlvallei en Rode Zee (Djoser, 20 dagen, v.a €1895)
Schatten van Egypte (ANWB, 10 dagen, v.a €1919)
Egypte & Jordanië (Djoser, 15 dagen, v.a €1895)
Familiereis Egypte – Mummies en farao’s (Koning Aap, 15 dagen, v.a €1995)
Egypte, Nijlvallei en 4-daagse zeiltocht (Djoser, 11 dagen, v.a €1995)
Familiereis Egypte met kinderen (Djoser, 15 dagen, v.a €2095)
Familiereis Egypte met kinderen (Djoser, 19 dagen, v.a €2195)
Verrassend Egypte (Koning Aap, 23 dagen, v.a €2737)
Egypte en Noord-Soedan (Djoser, 20 dagen, v.a €3195)

Goedkope Nijlcruise Egypte

De Nijlcruise is een ontspannende bootvaart op de rivier de Nijl in Egypte. De boot vaart o.a langs Luxor en de vallei der Koningen. Stipreizen heeft een goedkope Nijlcruise. De verzorging is volpension en de vlucht is inbegrepen. Bagagekosten, drank en excursies tijdens de cruise zijn exclusief.
Luxe Nijlcruise Egypte (Stipreizen, 8 dagen, v.a €429)

Geschiedenis

De geschiedenis van Egypte kan worden opgedeeld in verschillende periodes: het Oude, Midden en Nieuwe Rijk, gevolgd door de Late Periode, Grieks-Romeinse tijd en uiteindelijk de Arabische en Ottomaanse overheersing. De farao’s regeerden Egypte tijdens de oudheid, en hun machtigste periodes waren het Oude en Nieuwe Rijk. Veel van de bekendste monumenten, zoals de piramides en tempels, werden gebouwd tijdens deze periodes.

Klimaat

Egypte heeft een woestijnklimaat met hete, droge zomers en milde winters. De temperaturen variëren van 14°C in de winter tot wel 40°C in de zomer. Regenval is zeldzaam en komt voornamelijk voor in de noordelijke kustgebieden.

Steden

Cairo, de hoofdstad van Egypte, is de grootste stad en het politieke en culturele centrum van het land. Andere belangrijke steden zijn onder andere Alexandrië, Luxor, Aswan en Port Said. Alexandrië, gesticht door Alexander de Grote, was ooit een belangrijk cultureel centrum en de thuisbasis van de beroemde bibliotheek van Alexandrië.

Nijl

De Nijl is de langste rivier ter wereld en loopt door Egypte van zuid naar noord. Het speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van de Egyptische beschaving, aangezien de rivier de vruchtbare grond en het water leverde dat nodig was voor landbouw en bewoning. De Nijl was ook de belangrijkste transportroute voor handel en communicatie tussen Egypte en andere delen van Afrika en het Midden-Oosten.

Piramiden

De piramiden zijn de bekendste monumenten van het oude Egypte. Ze werden gebouwd als graven voor farao’s en hun families. De Piramide van Cheops (ook bekend als de Grote Piramide) in Gizeh is het bekendste en grootste voorbeeld. Het is een van de Zeven Wereldwonderen van de Oudheid en werd gebouwd rond 2580-2560 v.Chr. Andere bekende piramiden zijn die van Chefren en Mykerinos, eveneens in Gizeh, en de trappiramide van Djoser in Saqqara.

Goedkope groepsreis 2024

  • Jordanië
  • Marokko
  • Midden-Oosten
  • Afrika
  • Kenia
  • groepsreis Egypte
    Tags: groepsreis Egypte 8, 10 of 20 dagen, 2024, rondreis, piramiden, Cairo, Sphinx, onvergetelijke vakantie, Nijlcruise, welke familiereis Egypte, bezienswaardigheden