Brazilie

rio de janeiro brazilie

Groepsreis Brazilië 2024

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika met een bevolking van ongeveer 208 miljoen mensen. De bekendste stad is Rio de Janeiro. De groepsreis Brazilië van de ANWB en Koning Aap gaat naar Zuid-Brazilië. De rondreis start in Rio de Janeiro en gaat dan via de watervallen bij Foz do Iguaçu, Bonito (ecotoerisme) door naar zuidelijke Pantanal. Hier is het grootste moerasgebied van Zuid-Amerika dat op de Werelderfgoedlijst staat van de UNESCO.

Bruisend Brazilië (TUI, 14 dagen, v.a €2696)
Zuid-Brazilië (Koning Aap, 18 dagen, v.a €3281)
Sensationeel Brazilië (ANWB, 17 dagen, v.a €3835)

Familiereizen Brazilië & Argentinië

De familiereizen Brazilië van Djoser, Sawadee en Koning Aap ontlopen elkaar niet veel in duur en route. De rondreizen starten in Buenos Aires en gaan dan via de Iguacu watervallen, het grote draslandgebied Panatal naar het eiland Ilha Grande dat op de UNESCO erfgoedlijst staat. De familiereis wordt afgesloten in Rio de Janiero. Koning Aap bezoekt tussendoor Rio de Janeiro en sluit af in kustplaatsje Paraty dat ook UNESCO erfgoed is.
Familiereis Argentinië en Brazilië (Djoser, 21 dagen, v.a €3795)
Familiereis Argentinië en Brazilië (Koning Aap, 21 dagen, v.a €4086)
Familiereis Argentinië en Brazilië (Sawadee, 22 dagen, v.a €4199)

Groepsreizen Brazilië, Argentinië, Chili, Bolivia

De rondreizen naar Brazilië en Argentinië starten vaak in Buenos Aires en gaan vervolgens naar het binnenland, naar de bekende Iguazu watervallen. Hierna vervolgt de reis zich naar Bonito en het uitgestrekte natuurgebied Pantanal. De reis eindigt meestal aan de kust (strand) en Rio de Janeiro. In de rondreis Brazilië en Buenos Aires (van Sawadee) verblijf je enkele dagen in Buenos Aires en Rio de Janeiro. Deze reis is inclusief 2 binnenlandse vluchten en een 3-daags bezoek aan het Pantanal wildgebied.
3-daags bezoek aan de Pantanal
Argentinië & Brazilië (Shoestring, 16 dagen, v.a €2979)
Brazilië en Buenos Aires (Sawadee, 21 dagen, v.a €3449)
Argentinië en Brazilië (Djoser, 21 dagen, v.a €3495)
Argentinië, Chili en Brazilië (ANWB, 21 dagen, v.a €4709)

Attracties Brazilië

Tijdens een groepsreis Brazilië worden vaak de volgende bezienswaardigheden bezocht.
– Iguazu watervallen (275 watervallen, 80 meter hoog)
– Bonito (centrum van ecotoerisme, tientallen grotten, snorkelen)
– Pantanal (groot natuurgebied met veel wild, kaaimannen, slangen, vogels)
– Paraty (kuststad genomineerd voor Unesco Werelderfgoedlijst)
– Ilha Grande (mooi eiland zonder verkeer, berg van 990 m, wandelen, snorkelen, strand)
– Rio de Janeiro (Suikerbroodberg, Christusbeeld, Copacabana strand, nachtleven)

Klimaat & Beste reistijd

De beste reistijd voor Brazilië hangt af van de regio die je wilt bezoeken, aangezien het land een enorm geografisch gebied beslaat. Over het algemeen kan Brazilië het hele jaar door bezocht worden, maar er zijn bepaalde seizoenen die gunstiger zijn dan andere, afhankelijk van wat je wilt zien en doen.

Over het algemeen zijn de maanden mei tot en met september de beste maanden om het grootste deel van Brazilië te bezoeken, omdat het dan het koeler en minder vochtig is. Dit is vooral van belang voor het binnenland, waar de hitte in de zomermaanden extreem kan zijn.

Als je de stranden van Brazilië wilt bezoeken, zijn de maanden december tot en met maart de beste tijd om te gaan. Dit zijn de zomermaanden en de temperaturen zijn dan het warmst, met gemiddelde temperaturen tussen de 25°C en 35°C.

Voor het Amazoneregenwoud is de periode van mei tot en met september het droge seizoen, waardoor het makkelijker is om de rivieren over te steken en te wandelen over de paden.

Groepsreizen Midden- en Zuid-Amerika 2024

  • Argentinie
  • Chili
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Cuba
  • Midden- en Zuid-Amerika