Suriname

suriname

Groepsreis Suriname 2024

Een goedkope rondreis Suriname is de 9-daagse groepsreis Kleurrijk Suriname. In deze reis wordt kennis gemaakt met Suriname. Er worden enkele oude plantages bezocht en een bekend natuurreservaat. De groepsreis Jungletocht – Avontuurlijk Suriname is een 14-daagse jungletocht waarbij inheemse stammen worden ontmoet. De rondreis is inclusief een 5-daagse tour door het ongerepte Marowijne gebied. Verschillende touroperators bieden een familiereis aan naar Suriname die erg leuk is voor kinderen.

Suriname Compleet (TUI, 16 dagen, v.a €2299)
Rondreis Suriname (Djoser, 20 dagen, v.a €2795)
Rondreis Suriname (Sawadee, 18 dagen, v.a €2899)
Familiereis Suriname (Djoser, 20 dagen, v.a €2995)
Suriname, Guyana en Frans Guyana (Djoser, 21 dagen, v.a €3195)
Familiereis Suriname (Sawadee, 20 dagen, v.a €3249)
Avontuurlijk Suriname (SRC, 16 dagen, v.a €3498)
Jungletocht – Avontuurlijk Suriname (Sawadee, 26 dagen, v.a €4099)

Geschiedenis

Suriname ligt in het noorden van Zuid-Amerika en de hoofdstad is Paramaribo. Het land was in het verleden een kolonie van Nederland en daarna lid van het Koninkrijk der Nederlanden. In 1975 werd het onafhankelijk. Er wonen slechts 600.000 mensen in Suriname waarvan 240.000 in Paramaribo.

Klimaat

Het klimaat van Suriname is tropisch, gekenmerkt door hoge temperaturen en veel neerslag. Dit draagt bij aan de weelderige regenwouden en rijke biodiversiteit. Natuurbehoud is een belangrijk thema, met meerdere natuurreservaten en parken, waaronder het Centraal Suriname Natuurreservaat dat tot UNESCO-werelderfgoed behoort.

Attracties

Paramaribo, de hoofdstad en grootste stad van Suriname, staat bekend om haar koloniale architectuur en multiculturele samenleving. De Waterkant, Fort Zeelandia en de Sint-Petrus-en-Pauluskathedraal zijn enkele van de belangrijkste attracties. Ook erg interessant zijn de historische plantages langs de Commewijne rivier, de prachtige stranden en avontuurlijke tochten in het Amazone regenwoud. Cultuurliefhebbers kunnen genieten van de Marroncultuur in dorpen langs de rivieren en de inheemse cultuur in het binnenland.

Vliegveld

Het belangrijkste vliegveld van Suriname is de Johan Adolf Pengel International Airport, ook bekend als Zanderij, gelegen nabij Paramaribo. Dit vliegveld verbindt Suriname met diverse internationale bestemmingen.

Trein en bus

Hoewel Suriname geen treinverkeer heeft, is het busnetwerk uitgebreid en biedt het een betaalbare manier om te reizen. Bussen verbinden de belangrijkste steden en dorpen en zijn een populaire manier voor zowel lokale bewoners als toeristen om het land te verkennen.

Groepsreizen Zuid-Amerika

  • Argentinië
  • Brazilië
  • Chili
  • Colombia
  • Costa-Rica
  • Cuba
  • Mexico
  • Peru
  • Noord-Amerika
  • goedkope groepsreis naar Chili