China

chengdu panda zoo

Groepsreis China 2024

China is weer open! Eind december 2022 besloot de Chinese overheid de strenge lockdown maatregelen zo goed als te schrappen. Chinezen mogen sinds januari 2023 weer naar het buitenland reizen. Nog niet alle touroperators bieden groepsreizen naar China aan. TUI heeft nog geen China rondreizen in hun programma’s. Koning Aap biedt 6 groepsreizen China waaronder een nieuwe rondreis naar de provincie Sichuan.

China Hoogtepunten (Koning Aap, 16 dagen, v.a €2253)
China on a Shoestring (Shoestring, 22 dagen, v.a. €2301)
China rondreis (Shoestring, 14 dagen, v.a. €2327)
China Hoogtepunten (Sawadee, 16 dagen, v.a €2549)
China Compleet (Koning Aap, 22 dagen, v.a. €2561)
China rondreis (Djoser, 18 dagen, v.a. €2595)
China rondreis (Sawadee, 22 dagen, v.a. €2689)
Familiereis China met kinderen (Djoser, 18 dagen, v.a. €2695)
China Yunnan (Koning Aap, 22 dagen, v.a. €2745)
China rondreis (Djoser, 24 dagen, v.a. €2795)
Familiereis China met kinderen (Djoser, 23 dagen, v.a. €3095)
China Zijderoute (Koning Aap, 21 dagen, v.a. €3195)
Familiereis China (Sawadee, 22 dagen, v.a €3499)
Rondreis China (Sawadee, 31 dagen, v.a €3549)
China en Tibet (Djoser, 30 dagen, v.a €3695)
China Sichuan (Koning Aap, 26 dagen, v.a €4289)
Zijderoute – In het spoor van Marco Polo (Sawadee, 31 dagen, v.a €4899)
Zijderoute – Tbilisi naar Beijing (Koning Aap, 65 dagen, v.a €8695)

Groepsreis China 2 weken

Twee groepsreizen zijn bijzonder geschikt als je een rondreis China 2 weken zoekt. Shoestring heeft een reis van 14 dagen die van Van Beijing naar Xian en Shanghai gaat. Hoogtepunten in Beijing zijn de Chinese Muur, Verboden Stad en het Zomerpaleis. Hierna gaat de reis door met de hogesnelheidstrein naar het Chinese stadje Pingyao dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Op dag 7 volgt er een rit met de hogesnelheidstrein naar Xian. Deze stad is wereldberoemd om zijn Terracottaleger. De volgende stad is Luoyang waar je de de boeddhistische grotten van Longmen kan bezoeken en het Shaolinklooster. Er wordt overnacht bij Mount Yuntaishan (wolken uit Avatar). Een bijzondere attractie hier is de De 400 meter lange glazen brug. Op dag 11 wordt de nachttrein genomen van Zhengzhou naar Shanghai.
China rondreis (Shoestring, 14 dagen, €2327)

Geen visum – 15 dagen
Vanaf 1 december 2023 is geen visum China nodig als je vakantie niet langer dan 15 dagen duurt. China heeft deze bijzondere vrijstelling vergeven aan 6 landen waaronder Nederland. Als je de website van het Chinese Visa Application Center bezoekt dan zie je als het goed is direct een pop-up op je scherm met informatie. Verblijf je langer dan 15 dagen in China dan moet je wel een visum aanvragen. Op het moment (november 2023) is het niet meer mogelijk om dit online te doen omdat je ook vingerafdrukken moet maken. Een afspraak is niet nodig, bezoekers kunnen langs komen in het China Visa Application Center in Den Haag.

Rondreis China 4 weken

Zowel Sawadee als Djoser bieden een rondreis China 4 weken aan. Beide groepsreizen vertrekken vanuit Beijing en eindigen in Hong Kong. De reisroute van beide reizen is grotendeels hetzelfde. Shanghai wordt in beide reizen niet bezocht. Het belangrijkste verschil tussen beide rondreizen is dat de rondreis van Djoser met de trein naar Tibet gaat. In de 31-daagse rondreis van Sawadee wordt Chengdu bezocht (panda center). Hoogtepunten zijn: Beijing, Xian, Tibet, Chengdu, Zhongdian (Shangri-La), Lijiang, Dali, Yangshuo, Guilin, Hong Kong.

Klimaat

China is een enorm land in Oost-Azië, dat zowel qua oppervlakte als qua bevolking tot de grootste landen ter wereld behoort. Het klimaat in China varieert aanzienlijk vanwege de grote geografische omvang en diversiteit, variërend van tropisch in het zuiden tot subarctisch in het noorden. Er zijn vijf belangrijke klimaatzones in China: tropisch, subtropisch, gematigd, koud en hooggebergte.

Reistijd

De beste reistijd voor China hangt af van de regio die je wilt bezoeken en je persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen zijn de lente (maart tot mei) en de herfst (september tot november) de beste seizoenen om China te bezoeken, omdat de temperaturen aangenaam zijn en de neerslag relatief laag is. In deze periodes zijn de landschappen ook op hun mooist.

Vervoer

Vervoer in China is goed ontwikkeld. Het land heeft een uitgebreid en efficiënt netwerk van hogesnelheidstreinen, waarmee je gemakkelijk tussen grote steden kunt reizen. Daarnaast zijn er reguliere treinen en langeafstandsbussen beschikbaar. Binnenlandse vluchten zijn ook een optie, vooral als je grote afstanden wilt overbruggen. In grote steden zijn taxi’s, metro’s, bussen en fietsverhuurdiensten volop beschikbaar om je te helpen je bestemming te bereiken.

Groepsrondreis Azië 2024

  • Cambodja
  • India
  • Indonesië
  • Japan
  • Thailand
  • Vietnam
  • Zuid-Korea
  • Azië
  • Tags: China, groepsreis, rondreis, Shanghai, Suzhou, Chengdu, Chongqing, Xian, Sanya, Hongkong, Beijing