Chongqing

chongqing china ligt aan de yangtze rivier
Chongqing is een van de grootste steden in China met 8 miljoen inwoners. Als ook het gebied buiten de stad wordt meegerekend dan wonen er in de gehele stadsgemeente 31 miljoen mensen. De stad heeft een speciale status. Samen met Beijing, Shanghai, Tianjin en Guangzhou valt Chongqing onder de centrale overheid. De stad is in het buitenland vooral bekend als vertrek- en aankomstpunt van cruises over de Yangtze. Chongqing ligt op het kruispunt van de Yangtze en de Jialing dat een zijrivier is. De Yangtze is met 6380 km een van de langste rivieren ter wereld.

cruiseschip yangtze china
Wij verbleven te kort in Chongqing voor een Yangtze cruise daarom boekten we een rondvaart van ruim een uur. Op de foto is het aanlegplatform te zien en links de cruiseboot (rondvaartboot). Passagiers werden op straat geronseld. Ons leek het wel leuk om eens mee te varen en zo de stad te zien vanaf de rivier. De meeste tijd verbleven we binnen omdat het in Chongqing altijd erg warm is in de zomer. De temperatuur loopt er makkelijk op naar 40 graden. Een gewone cruise van 4 dagen kost enkele honderden euro’s per persoon. De prijs is sterk afhankelijk van de hut. In de stad Yichang wordt vaak ingescheept en dan gaat de cruise naar Chongqing. Een omgekeerde route kan natuurlijk ook.

trein chongqing business class
We vervolgen onze reis met de trein naar Chengdu dat 400 km van Chongqing ligt. Uit nieuwsgierigheid boekten we een keer de business klasse. De prijs (in 2015) lag rond de 50 euro p.p. De elektrische stoelen waren comfortabel maar we zouden het geen tweede keer doen. De coupe was vrij klein en een echtpaar had een vrij druk kind meegenomen. De eerste klas is een stuk goedkoper en voor ons meer relaxt. De tweede klas (3+ 2 stoelen naast elkaar is ook best goed maar meer druk. Hierdoor is het lastiger met de bagage. China heeft een uitgebreid netwerk van hogesnelheidstreinen dat alle grote steden met elkaar verbindt. De snelle trein is niet alleen comfortabel maar ook nog eens goedkoper dan een vliegticket.

Bolian Spa Chongqing & Dazu

Wij bezochten Bolian Spa dat net buiten de stad ligt. Deze hotspring heeft een tropische tuin met verschillende warm water baden. De beelden en rotstekeningen in Dazu zijn beroemd en staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is ongeveer 100 km van Chongqing naar Dazu.

Vakantie China

Shanghai
Suzhou
Xian
China groepsreis

Goedkope rondreis Azië

  • Cambodja
  • India
  • Indonesië
  • Japan
  • Thailand
  • Vietnam
  • Azië