Suzhou

Suzhou tuinen
Suzhou is een grote stad met 6 miljoen inwoners die in de buurt van Shanghai ligt. Suzhou geniet vooral bekendheid door zijn wereldberoemde tuinen die op de UNESCO erfgoedlijst staan. De stad is behoorlijk uitgestrekt. De Oude Stad is het meest aansprekend.

Tuinen van Suzhou

De grootste en bekendste tuin is Humble Administrator’s Garden. Een paar andere befaamde tuinen zijn Masters of the Nets Garden, Lingering Garden, Lion Grove Garden en Tiger Hill. Een bekende straat in de Oude Stad is Pingjiang Road.

Vervoer naar Suzhou

Je kunt niet direct vliegen naar Suzhou. Meestal gaat men naar Shanghai Pudong International Airport. Makkelijk en goedkoop is de airportbus die van het vliegveld naar Suzhou rijdt (100 yuan, zo’n 13 euro). Ga je met de hogesnelheidstrein dan moet je overstappen op Shanghai Central Station. Met koffers en tassen is dat meer gedoe dan wanneer je met de airportbus reist. Het gemakkelijkst is om een taxi te nemen. Een taxi van Shanghai Pudong Airport naar Suzhou kost ongeveer 450 yuan. Met een Didi taxi (Chinese Uber taxi’s) is de prijs zo’n 350 yuan. Je moet dan wel Chinese karakters kunnen intypen wil je Didi gebruiken. Van Suzhou treinstation is het 24 minuten met de hogesnelheidstrein naar Shanghai.

Hotels & eten

Booking heeft een aanbod van meer dan 400 hotels in Suzhou. Een flink deel ligt in het oude gedeelte van de stad. De Humble Administrator’s Garden is de meest bezochte tuin in Suzhou. In het gebied onder de tuin zijn tientallen hotels, hostels en appartementen te vinden. Kenmerkend van de Oude Stad zijn de kanalen, bruggetjes, steegjes en toeristische straten met winkels en restaurants (bijvoorbeeld hot pot.

Hotel Soul Suzhou

Een accommodatie in de oude stad met veel positieve reviews is Soul Hotel. Er komen veel Chinese toeristen maar ook Westerlingen zijn positief over de hotelkamers en locatie. De ontbijtzaal ligt op de begane grond en heeft naast een ruime sortering Chinees eten ook broodjes en croissants. Een metrostation ligt in een winkelstraat om de hoek van het hotel op 300 meter lopen. Dichtbij het metrostation is ook een vestiging van Bank of China waar je Chinees geld kunt pinnen met je bankpasje. Bij andere Chinese banken kun je vaak alleen met een creditcard geld opnemen.

Groepsreizen China

Er zijn tientallen rondreizen naar China. Een aantal groepsreizen doen ook Suzhou aan. De groepsreis China Compleet (KRAS, 22 dagen, v.a €1999) start in Beijing en bezoekt Xian, Datong, Suzhou, Shanghai, Guilin en Hongkong. Goedkoper is de 14-daagse groepsreis Keizerlijk China die eveneens in Beijing begint en langs Xian, Suzhou, Hangzhou en Shanghai voert. Prijzen voor deze rondreis zijn v.a €1399.

Studeren in Suzhou

Suzhou heeft tientallen onderwijsinstellingen. Een ervan is de Xi’an Jiaotong-Liverpool University in het Suzhou Industrial Park. Je kunt hier Engelstalige opleidingen volgen. Een van de opleidingen is de master Communicatie en Media van 18 maanden die 90.000 yuan kost exclusief huisvestingskosten. De universiteit schenkt studenten een gedeelte van de studiekosten terug. Hoeveel dit is hangt van je opleidingsniveau af. Iemand die een universitaire opleiding heeft gevolgd kan 50% terugkrijgen en een student van een Nederlandse hogeschool krijgt ongeveer een derde terug. Ook in Nederland zijn studiebeurzen te bemachtigen die een deel van de studiekosten vergoeden.

China vakantie

Beijing
Shanghai
Suzhou
Xian
Chongqing
Sanya
Hongkong
China rondreizen

Goedkope rondreis Azië

  • Bhutan
  • Cambodja
  • India
  • Indonesië
  • Japan
  • Rusland
  • Thailand
  • Vietnam
  • Azië