Humble Administrators Garden

Humble Administrators Garden ingang
De tuinen van Suzhou zijn wereldberoemd en staan vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De grootste tuin en het meest vermaard is Humble Administrator’s Garden. De tuin is 5 hectare groot en bestaat uit 3 delen: Oost, Centraal en West. In het Centrale deel is de vijver te vinden met 3 eilandjes.

Humble Garden Tuin met vijver
De tuin dateert van 1131 – 1162 maar er zijn heel wat veranderingen gedaan. Rond 1517 werd de naam van de huidige tuin voor het eerst genoemd in een gedicht.

Suzhou tuin ronde poort
Toen wij de tuin bezochten (begin juni 2019) viel de drukte mee. We konden er op ons gemak doorheen wandelen.

Humble Administrators tuin paviljoen
Er zijn verschillende paviljoens in het park.

humble garden bonsai boompjes
De tuin met Bonsai boompjes bestaat sinds 1954 en heeft diverse prijzen gewonnen. Er staan enkele honderden potplanten en het oudste boompje is 400 jaar oud.

humble garden suzhou decoraties

Locatie

Het dichtstbijzijnde metrostation schijnt Beishida Station (Beishilu) te zijn. Je kunt dit station bereiken met metro lijn 4. Vanaf het metrostation is het 800 meter lopen naar Humble Administrators Garden. Het adres is No.178 Northeast Road, Gusu District, Suzhou. Een andere (mooiere) route is om langs Pingjiang Road te wandelen. Deze historische weg langs de rivier komt uit bij de tuin. Andere attracties in de buurt zijn het Suzhou Museum (naast de tuin) en Lion Grove Garden (500 meter).

China vakantie

Beijing
Shanghai
Suzhou
Xian
Chongqing
Sanya
Hongkong
China rondreizen