Pingjiang Road Suzhou


Suzhou is een grote stad in China op 112 km van Shanghai. De Oude Stad is het mooiste gedeelte van Suzhou. Een bekende straat hier is Pingjiang Road (Pingjiang Historic Quarters) die tot het cultureel erfgoed van China behoort. De straat is 1600 meter lang en loopt langs de rivier. Op het einde ligt de wereldberoemde tuin Humble Administrator’s Garden.

finland home cafe suzhou
Finland Home Cafe ligt aan de rivier en heeft een terras op een prachtige plek. Het menu is op Westerse toeristen gericht met een aantal specialiteiten uit Finland en Iran. Langs de weg zijn allerlei winkeltjes, restaurants, galeries en stalletjes te vinden.

Pingjiang Road noord ingang
Het informatiebord bij de Noordelijke ingang. De borden staan op verschillende plekken en zijn ook in het Engels. De tuinen van Suzhou trekken miljoenen bezoekers uit de hele wereld. Een groot deel komt ook even langs in de Oude Stad.

Pingjiang Road rivier met boot
Een van de lokale attracties is de water bus. Deze kleine bootjes varen langs Guanqian Street (winkelstraat van 100 jaar oud) en enkele tuinen.

Metro & taxi
Metro lijn 1 rijdt langs Pingjiang Road. Stap uit in Lindun Road Station of in Xiangmen Station. Het is dan nog een paar honderd meter lopen. Onze accommodatie was het Soul Hotel dat op ruim 1 km van Pingjiang Road lag. Toch hebben we af en toe een taxi op straat aangehouden. The Humble Administrator’s Garden en The Lion Grove Garden liggen dichtbij elkaar. Naar ons hotel was het ongeveer 3 tot 4 km.