Shanghai

Shanghai wolkenkrabbers in Pudong
Shanghai is de grootste stad van China met meer dan 26 miljoen inwoners. De stad is de motor van de Chinese economie met de grootste haven ter wereld. Shanghai is tevens de belangrijkste financiële stad in Azië. Gaat u met een groepsreis mee dan is er een behoorlijke kans dat u de stad aan zult doen. Veel rondreizen naar China beginnen in Beijing en gaan dan via Xian naar Shanghai. Een top attractie is de promenade aan de Bund rivier waar u een prachtig uitzicht heeft op Pudong. Dit is het financiële centrum van Shanghai en het gebied is bekend door zijn wolkenkrabbers. Links is de televisietoren te zien en rechts Shanghai Tower dat met 632 meter het hoogste gebouw is in de stad. Overdag (in de zomer) is het op de Bund vrij stil. De temperatuur kan makkelijk oplopen naar 35 graden en dan is het lopen in de volle zon een stuk minder aangenaam.

Pudong at night - zicht vanaf de Bund
’s Avonds is het op de Bund heel wat drukker. Veel Chinezen gaan dan naar de promenade om te genieten van de verlichting in Pudong. Ook de bekende winkelstraat Nanjing Road heeft ’s avonds een heleboel lichtreclame. Als u een hotel heeft in deze wijk dan kunt u een leuke wandeling maken vanuit het hotel. Goedkopere hotels zitten vaak buiten het centrum maar dan moet u met de (drukke) metro reizen. Bovendien zal deze waarschijnlijk na 23.00 uur niet meer rijden.

Shanghai treinstation
Shanghai Railway Station is het treinstation dat dichtbij de binnenstad ligt. Treinen naar Suzhou en Beijing vertrekken vanaf hier. Andere interessante steden om te bezoeken zijn Xian, Chengdu, Chongqing, Sanya en Hongkong.

Nanjīng Road Shanghai

Winkelen

Nanjīng Road is de bekendste en meest populaire winkelstraat in het centrum van Shanghai. Er zijn verschillende shoppingmalls, winkels, hotels en veel restaurants. Beste tijd om langs te komen is ’s avonds wanneer alle lichtreclame aan staat. Bovendien is het dan minder heet. De winkelstraat mondt uit in de Bund waar u een schitterend uitzicht heeft op de rivier en de wolkenkrabbers.

Vliegveld

Het belangrijkste vliegveld is Shanghai Pudong International Airport. Hier komen veel vluchten binnen vanuit het buitenland. Shanghai Hongqiao International Airport is het tweede vliegveld en wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten. Het vliegveld is verbonden met de metro, bus en taxi. Een bijzonder vervoersmiddel op Pudong Airport is de magneetzweeftrein Transrapid. Deze zeer snelle trein haalt een snelheid van 431 km/uur op een spoor van 31 km lengte. De reistijd is 8 minuten. De openingstijden van de zweeftrein zijn van 7.02 tot 21.41 uur. Alleen in de spits rijdt de Transrapid 431 km/uur. De normale snelheid is iets hoger dan 300 km/uur. Rijden in de zweeftrein is een unieke ervaring. Helaas gaat de trein niet direct naar het centrum maar naar het financiële centrum van Shanghai waar men dan dient over te stappen op de metro. Veel mensen verkiezen daarom de metro die ook nog eens veel goedkoper is.

China vakantie

Beijing
Suzhou
Chengdu
Xian
Chongqing
Sanya
Hongkong
China rondreizen