Israel

jerusalem israel

Groepsreis Israël 2024

Israël is de bakermat van het Joodse, Christelijke en Islamitische geloof. Een rondreis door dit fascinerende land laat u kennis maken met tal van bezienswaardigheden. De oude stad van Jerusalem herbergt grote attracties zoals de Tempelberg, Westmuur(Klaagmuur), Heilige Grafkerk, Al-Aqsa moskee en het Israël Museum. De groepsreis Israël & Jordanië wordt door verschillende touroperators aangeboden. Twee bijzondere groepsreizen zijn Israël en de Palestijnse Gebieden. Djoser heeft twee familiereizen.

Israël & Jordanië (TUI, 12 dagen, v.a €1621)
Rondreis Israël (Djoser, 12 dagen, v.a €1995)
Israël en Jordanië (Djoser, 15 dagen, v.a €2295)
Familiereis Israël en Jordanië (Djoser, 18 dagen, v.a €2595)

TUI

Een goedkope groepsreis is de 12-daagse rondreis Israël & Jordanië (logies + ontbijt) van TUI. Deze groepsrondreis is inclusief vlucht, hotel + ontbijt en Nederlandssprekende reisleiding. Op het programma staan stadsbezoeken aan Tel Aviv, Bethlehem, Jeruzalem. Ook zijn er excursies met een boot over het Meer van Tiberias en drijven op de Dode Zee. Bij de groepsrondreis naar Israel & Jordanie bezoekt men o.a sw Golan Hoogvlakte, Massada, rotsstad Petra en Mount Nebo. In de periode april/oktober is een overnachting in een bedoeïenen tentenkamp in de Wadi Rum vallei inclusief.

Vakantie met kinderen

Djoser heeft een mooie familiereis Israël & Jordanië van 18 dagen. De hotels hebben vaak een zwembad zodat de kinderen (en ouders) daar even lekker kunnen bijkomen na een dag van activiteiten. De boeiende excursies gaan o.a naar de Dode Zee, woestijnstad Petra en de woestijn van Wadi Rum waar ’s avonds gegeten wordt. Bijzondere overnachtingen zijn in een 5-sterren Mövenpick Hotel in Aqaba en een nachtje logeren in een kibboets.

Geschiedenis

De geschiedenis van Israël is diepgeworteld en complex, met invloeden van verschillende culturen en religies. Het is de geboorteplaats van zowel het jodendom als het christendom en speelt een belangrijke rol in de islamitische geschiedenis. De moderne staat Israël werd opgericht in 1948, na een lange periode van Brits mandaat en conflicten tussen Joodse en Arabische bevolkingsgroepen.

Klimaat

Israël heeft een gevarieerd klimaat, variërend van mediterraan in het westen tot woestijnklimaten in het zuiden en oosten. De zomers zijn over het algemeen warm en droog, terwijl de winters mild en regenachtig zijn. Dit maakt Israël tot een aantrekkelijke bestemming gedurende het hele jaar.

Steden

– Jeruzalem is de hoofdstad en een van de oudste steden ter wereld, bekend om zijn historische en religieuze betekenis.
– Tel Aviv staat bekend om zijn bruisende stadsleven, stranden en moderne architectuur.
– Haifa is beroemd om de Bahá’í-tuinen en de mix van culturen.
– Eilat is een populaire badplaats aan de Rode Zee, ideaal voor snorkelen en duiken.

Attracties

– De Oude Stad van Jeruzalem met heilige plaatsen zoals de Westmuur, de Heilige Grafkerk, en de Rotskoepel.
– Masada, een oude vesting in de Judaïsche Woestijn.
– Dode Zee, de laagste plek op aarde, bekend om zijn helende eigenschappen.
– Tel Aviv’s Bauhaus-architectuur, een UNESCO Werelderfgoed.

Vervoer

– Vliegvelden: De belangrijkste internationale luchthaven is Ben-Gurion Airport bij Tel Aviv. Andere kleinere luchthavens dienen voornamelijk binnenlandse en regionale vluchten.
– Trein: Israël heeft een efficiënt treinnetwerk dat de meeste grote steden verbindt, waaronder een snelle lijn tussen Tel Aviv en Jeruzalem.
– Bus: Bussen zijn een populaire en betaalbare manier om door het land te reizen, met uitgebreide dienstregelingen die zowel stedelijke als landelijke gebieden bedienen.

Goedkope groepsreis 2024

  • Jordanië
  • Egypte
  • Marokko
  • Iran
  • Turkije
  • Azië