Bezienswaardigheden Israel

Klaagmuur Jerusalem

Bezienswaardigheden Israël

Israël is een land met een rijke geschiedenis en cultuur en biedt veel bezienswaardigheden voor bezoekers. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Jeruzalem

– Oude Stad: Dit historische gebied staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en omvat de Westelijke Muur
– (Klaagmuur), de Heilig Grafkerk, de Rotskoepel en de Al-Aqsa Moskee.
– Yad Vashem: Het Holocaust Herdenkingsmuseum van Israël, waar je de geschiedenis van de Holocaust kunt leren kennen en stilstaan bij de miljoenen slachtoffers.
– Israëlmuseum: Dit uitgebreide museum bevat archeologische vondsten, kunst en Joodse culturele erfgoed, waaronder de beroemde Dode Zee-rollen.

Tel Aviv

Oude stad Jaffa: Een historisch havengebied met smalle straatjes, galeries, winkels en restaurants.
Tel Aviv Port: Een bruisend uitgaansgebied met winkels, restaurants en het strand.
Eretz Israël Museum: Een museum over de geschiedenis en cultuur van Israël.
Masada: Een oude vesting op een plateau in de woestijn, bekend om het verhaal van de Joodse opstand tegen de Romeinen. De kabelbaan naar de top biedt een spectaculair uitzicht over de Dode Zee.

Dode Zee

De laagst gelegen plaats op aarde en een van de zoutste wateren ter wereld. Hier kun je drijven in het water en profiteren van de geneeskrachtige modder.

Eilat

Een populaire badplaats aan de Rode Zee, waar je kunt genieten van stranden, snorkelen en duiken. De meeste groepsreizen Israël doen niet Eilat aan maar beperken zich tot de cultuur.

Caesarea

Een oude Romeinse havenstad met goed bewaarde ruïnes, waaronder een amfitheater, een hippodroom en een aquaduct.

Baha’i-tuinen in Haifa

Een prachtige terrastuin die de gouden koepel van de Báb schrijn omringt en een panoramisch uitzicht biedt over de stad Haifa en de Middellandse Zee.

Golanhoogten

Een heuvelachtig gebied in het noorden van Israël, bekend om zijn natuurlijke schoonheid, wandelpaden en historische bezienswaardigheden, zoals de ruïnes van Gamla.

Akko (Acre)

Een oude kruisvaarder- en Ottomaanse stad aan de Middellandse Zee, met goed bewaarde vestingwerken, ondergrondse tunnels en een kleurrijke markt.

Nazareth

De stad waar Jezus opgroeide en belangrijke christelijke bezienswaardigheden bevat, zoals de Basiliek van de Aankondiging en de St. Jozefkerk.

Goedkope groepsreis 2023

  • Jordanië
  • Egypte
  • Marokko
  • Turkije
  • Azië
  • Bezienswaardigheden Israël