Hongkong


Hongkong is een moderne grote stad in China die vooral bekend is om zijn centrum met hoge wolkenkrabbers. In 1997 droeg het Verenigd Koninkrijk Hongkong over aan China. In het verleden was Hongkong een kroonkolonie van de Engelsen die het gebied pachtten voor de periode van 99 jaar. Deze termijn liep in 1997 af. Wel werd afgesproken dat de wetten en regels van China niet gelijk van toepassing zouden zijn. Hongkong zou een overgangsperiode krijgen van 50 jaar. De foto is genomen vanaf het uitkijkplatform op The Peak in Hong Kong’s Central District. De grootste toren op de foto is het International Finance Centre dat 415 meter hoog is.

hoogste gebouw van hongkong
Het International Commerce Centre, Kowloon (484m) is op het moment het hoogste gebouw in Hongkong. De wolkenkrabber staat in het stadsdeel Kowloon. De ABN AMRO bank is een van de huurders van het gebouw. De foto dateert van 2009 toen de bouw nog bezig was (2007 – 2011). Aan de overkant van het water ligt het stadsdeel Central District (zie foto bovenaan) waar de meeste wolkenkrabbers staan.


Times Square is een kantoorcomplex in Causeway Bay met een groot winkelcentrum. De grote shoppingmalls zitten vooral in Central District. Kowloon en Central District zijn met elkaar verbonden met de metro en de Star Ferry. Deze veerboot is een van de belangrijkste attracties in de stad. Een overtocht duurt nog geen 10 minuten en u heeft hier een prachtig uitzicht op beide stadsdelen.

Hongkong hotels
Booking heeft bijna 800 hotels beschikbaar in Hongkong. Enkele populaire hotels zijn:
– Regal Airport Hotel ((10.126 reviews, 8.1)
– Ibis Hong Kong Central ((8727 reviews, 8.2)

vakantie China

Veel mensen gaan vanuit Hongkong naar een van de naburige steden in China. Dichtbij liggen de miljoenensteden Guangzhou en Shenzhen. Het is ook mogelijk om de hogesnelheidstrein te pakken naar Beijing. Het vertrek is om 8.00 uur vanuit het treinstation in Hongkong West Kowloon. De aankomst is om 17.00 uur in Beijing West. Vliegen is relatief duur als u het vergelijkt met de prijzen in Europa. Vliegtickets bij ons in Europa zijn vreemd genoeg goedkoper als in China. Een goedkoop vliegticket Hongkong – Beijing kost ongeveer 180 euro. Een rondreis kost behoorlijk wat regelwerk. Een goed alternatief voor een individuele rondreis zijn groepsreizen. Diverse reisorganisaties in Nederland organiseren China groepsreizen waarbij men kan kiezen uit tientallen mooie rondreizen per groep. De kortste groepsreis is een stedentrip naar Beijing. Langere tochten gaan vaak door naar Tibet, Nepal, India of Thailand. Een paar bijzondere reizen zijn een wandelvakantie China, treinreis met de Transsiberie Express en familiereizen.
Shanghai
Suzhou
Sanya
Chengdu
Xian
Chongqing

Goedkope rondreis Azië

  • Bhutan
  • Cambodja
  • India
  • Indonesië
  • Japan
  • Rusland
  • Thailand
  • Vietnam
  • Azië