Bhutan

bhutan

Bhutan is een klein mysterieus landje in het Himalayagebergte tussen China en India. Het is iets kleiner als Nederland. Een groepsreis Bhutan is in vergelijking met de omringende buurlanden duur. Dit komt doordat (Westerse) toeristen 100 dollar per dag per persoon moeten betalen. Deze toeristenbelasting komt bovenop de kosten van hotel, eten en vervoer. Een groepsreis Bhutan van twee tot drie weken kost hierdoor al snel meer dan 4000 euro. De prijs valt gunstiger uit als je een bezoek aan Bhutan combineert met een rondreis naar India.

Groepsreis Bhutan 2024

De groepsreis van Koning Aap biedt een prima kwaliteit en brengen iets extra’s zoals een bezoek aan Oost-Bhutan en bezoeken aan kloosterfestivals in Paro en Thimpu.

Sikkim en Bhutan (Sawadee, 20 dagen, v.a €4199)
Bhutan, Sikkim en Darjeeling (Djoser, 20 dagen, v.a €4595)
Bhutan 22 dagen (Koning Aap, 16 dagen, v.a €4675)

Geschiedenis

De geschiedenis van Bhutan is rijk en doordrenkt van mythen en legenden. Het koninkrijk werd in de 17e eeuw gesticht door Shabdrung Ngawang Namgyal. Hij bracht de verschillende regio’s van Bhutan onder één bestuur. Dit legde de basis voor het huidige Bhutan. Door de eeuwen heen bleef Bhutan relatief geïsoleerd, wat zijn rijke culturele erfgoed heeft behouden.

Klimaat

In het zuiden van Bhutan heerst een subtropisch klimaat, terwijl in de hogere regio’s van de Himalaya een alpien klimaat domineert. Deze variatie zorgt voor een breed scala aan flora en fauna. De moesson brengt de meeste neerslag tussen juni en september.

Inwoners

De bevolking van Bhutan omarmt een levenswijze die diep verbonden is met het boeddhisme. Dit is zichtbaar in hun dagelijks leven en tradities. De inwoners staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Bhutan heeft ongeveer 800.000 inwoners. Het land zet zich in voor het behoud van zijn culturele identiteit.

Steden

Thimphu, de hoofdstad, is een fascinerende mix van traditionele en moderne invloeden. Paro en Punakha zijn ook belangrijke steden. Ze bieden een glimp van het koninkrijk zijn rijke verleden. Deze steden zijn de belangrijkste hubs voor reizigers die het land willen verkennen.

Attracties

Bhutan herbergt enkele van de meest iconische boeddhistische sites. Het Tijgernest-klooster, opgehangen aan een klif, is een must-see. De dzongs, forten die dienen als religieuze en administratieve centra, zijn indrukwekkend. De jaarlijkse festivals, bekend als Tshechus, trekken bezoekers van over de hele wereld.

Vervoer in het land

Reizen binnen Bhutan kan een avontuur op zich zijn. Het wegennet is beperkt, maar biedt onvergetelijke uitzichten. Binnenlandse vluchten verbinden enkele steden. Voor reizen over land vertrouwen bezoekers en inwoners op bussen en auto’s. De regering reguleert het toerisme zorgvuldig om de impact op het milieu en de cultuur te minimaliseren.

Groepsreizen Azië

  • Cambodja
  • China & Tibet
  • India
  • Indonesië
  • Japan
  • Thailand
  • Vietnam