Groepsreis Cambodja

cambodja

Groepsreis Cambodja & Vietnam, Laos, Thailand 2024

De groepsreis Vietnam & Cambodja is een veelzijdige groepsreis van 20 dagen. De rondreizen zijn vaak inclusief binnenlandse vluchten, fietstochten en boottochten. Sawadee biedt een groepsreis aan naar Cambodja en Laos en deze reis duurt maar liefst 30 dagen. De rondreis gaat langs bekende hoogtepunten zoals Angkor Wat en de Killing Fields en minder bezochte gebieden.

Thailand en Cambodja (TUI, 15 dagen, vanaf €1899)
Vietnam en Cambodja (Shoestring, 21 dagen, vanaf €1999)
Vietnam & Cambodja Fietsvakantie (Djoser, 18 dagen, v.a €2195)
Vietnam en Cambodja (Koning Aap, 21 dagen, vanaf €2435)
Vietnam en Cambodja (ANWB, 22 dagen, vanaf €2521)
Familiereis Vietnam, Cambodja en Thailand (Koning Aap, 22 dagen, v.a €2791)
Laos en Cambodja (Djoser, 22 dagen, v.a €2795)
Vietnam, Laos en Cambodja (Djoser, 23 dagen, vanaf €2895)
Laos en Cambodja (Sawadee, 23 dagen, v.a €2899)
Vietnam en Cambodja (Djoser, 27 dagen, vanaf €3295)
Vietnam en Cambodja (SRC, 20 dagen, vanaf €2998)
Laos en Cambodja (Sawadee, 30 dagen, v.a €3299)
Familiereis Thailand, Laos en Cambodja (Sawadee, 22 dagen, v.a €3529)

Geografie

Cambodja is een land gelegen in Zuidoost-Azië, begrensd door Thailand in het westen en noordwesten, Laos in het noorden en noordoosten, en Vietnam in het oosten en zuidoosten. Het land heeft een kustlijn aan de Golf van Thailand in het zuidwesten. Cambodja heeft een rijke en complexe geschiedenis en is beroemd om zijn oude tempelcomplex Angkor Wat.

Geschiedenis

Het machtige Khmer-rijk heerste van de 9e tot 15e eeuw. Het Khmer-rijk is vooral bekend vanwege Angkor, het grootste religieuze monument ter wereld. Na de val van het Khmer-rijk in de 15e eeuw, kwam Cambodja onder invloed van zowel Thailand als Vietnam. In de 19e eeuw werd het land een Franse kolonie, onderdeel van Frans-Indochina. Cambodja werd onafhankelijk van Frankrijk in 1953.

In de jaren ’70 van de vorige eeuw werd Cambodja geteisterd door het brute regime van de Rode Khmer, onder leiding van Pol Pot. Dit regime leidde tot de dood van naar schatting 1,7 miljoen mensen. Na de val van de Rode Khmer in 1979 werd het land bezet door Vietnam tot 1989. Cambodja heeft sindsdien geworsteld met politieke stabiliteit en economische groei.

Klimaat

Cambodja heeft een tropisch moessonklimaat met twee seizoenen: het droge seizoen van november tot april en het regenseizoen van mei tot oktober. De temperaturen variëren tussen de 21 en 35 graden Celsius, met de hoogste temperaturen meestal in april.

Steden

Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, is de grootste stad van het land. Andere belangrijke steden zijn Battambang, Siem Reap (bekend vanwege de nabijheid van Angkor Wat), Sihanoukville (een populaire kustbestemming) en Kampong Cham.

Inwoners

Cambodja heeft een bevolking van ongeveer 16 miljoen mensen, waarvan de meerderheid etnische Khmer zijn. Er zijn ook minderheden van Vietnamezen, Chinezen, Chams en verschillende inheemse groepen. De officiële taal is Khmer en de belangrijkste religie is het Theravada-boeddhisme.

Vervoer

De infrastructuur is niet zo ontwikkeld als in sommige andere Aziatische landen. Bussen en minibusjes zijn de belangrijkste vormen van openbaar vervoer tussen steden. In de steden zijn tuk-tuks. De trein rijdt sinds enige tijd weer. Er zijn enkele routes waaronder Phnom Penh – Saigon (Vietnam), Kampot en Sihanoukville.

Groepsreizen Azië 2024

  • Bhutan
  • China & Tibet
  • India
  • Indonesië
  • Azië
  • Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen