Laos

Laos hutten

Groepsreis Laos en Cambodja & Vietnam

Laos, officieel de Democratische Volksrepubliek Laos ligt in Zuidoost-Azië, ingeklemd tussen Thailand, Cambodja, Vietnam, China en Myanmar. Een groepsreis Laos wordt altijd gecombineerd met een bezoek Cambodja of Vietnam.

De rondreis Laos & Cambodja start met Amsterdam – Chiang Mai (Noord-Thailand). Hierna wordt met de bus gereisd naar de Laotiaanse grens. Dag 4 en 5 gaat met de slowboot over de Mekong rivier en worden de bekende Pac Ou grotten bezocht. Op dag 16 wordt de grens overgestoken naar Cambodja. De serene natuur, rijke cultuur en vriendelijke bevolking maken van Laos een onvergetelijke bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke Zuidoost-Aziatische ervaring.

Laos en Cambodja (Djoser, 22 dagen, v.a €2495)
Laos en Cambodja (Sawadee, 23 dagen, v.a €2799)
Familiereis Thailand, Laos en Cambodja (Sawadee, 22 dagen, v.a €3079)
Vietnam, Laos en Cambodja (Djoser, 23 dagen, vanaf €3095)
Laos en Cambodja (Sawadee, 30 dagen, v.a €3299)
Vietnam, Laos en Cambodja (ANWB, 24 dagen, v.a €3474)
Premium Reis Thailand en Laos (Sawadee, 20 dagen, v.a €4699)

Geografie en Hoofdstad

Landinwaarts gelegen, zonder zeekust, is Laos overwegend bergachtig, met enkele vlaktes en plateaus. De Mekong-rivier, die langs de westelijke grens stroomt, speelt een cruciale rol in de transport en landbouw van het land.

Vientiane, gelegen aan de oevers van de Mekong tegenover de Thaise stad Nong Khai, is de rustige hoofdstad van Laos. In tegenstelling tot de bruisende hoofdsteden van buurlanden, biedt Vientiane een meer ontspannen atmosfeer, met zijn Frans-koloniale architectuur en eeuwenoude tempels.

Inwoners en Steden

Laos telt ongeveer 7 miljoen inwoners. De Lao zijn de dominante etnische groep, maar het land is ook de thuisbasis van tientallen etnische minderheden. Hoewel Vientiane de grootste stad is, zijn er andere opmerkelijke steden zoals Luang Prabang, een UNESCO Werelderfgoedstad, en Pakse in het zuiden.

Klimaat

Laos kent een tropisch moessonklimaat. Er zijn grofweg twee seizoenen: het regenseizoen (van mei tot oktober) en het droge seizoen (van november tot april). De temperaturen variëren van koel in de hogere berggebieden tot warm en vochtig in de laaglanden.

Vliegveld en Transport

Wattay International Airport in Vientiane is het belangrijkste internationale vliegveld van het land, met verbindingen naar veel Aziatische steden. Laos heeft geen uitgebreid spoorwegnetwerk, maar de weg- en rivierverbindingen, met name langs de Mekong, zijn essentieel voor binnenlands transport. Tuk-tuks en songthaews (gedeelde taxi’s) zijn populaire lokale vervoersmiddelen voor kortere afstanden.

Bezienswaardigheden

Laos biedt een scala aan toeristische trekpleisters. Enkele hoogtepunten:

– Luang Prabang: Een historische stad bekend om zijn prachtige tempels, koloniale architectuur en de dagelijkse monnikenprocessie tijdens zonsopgang.

– Vat Phou: Een oude Khmer-tempelcomplex in het zuiden van Laos, dat eveneens op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

– De Vlakte der Kruiken: Een archeologische locatie waar duizenden grote stenen kruiken mysterieus verspreid liggen over het landschap.

– De Blauwe Lagune: Dichtbij de stad Vang Vieng, een idyllische plek om te zwemmen en te ontspannen.

Groepsreizen Azië

  • Cambodja
  • China & Tibet
  • India
  • Thailand
  • Vietnam
  • Goedkope groepsreis Azië
  • Azië