Goedkope groepsreis Azie

Chinese pagode in het water
Een goedkope groepsreis Azië: hier volgen een aantal tips en aanbevelingen. Sommige rondreizen gaan honderden euro’s goedkoper in een bepaalde periode, bijvoorbeeld in het laagseizoen.

India

Namasté in Noord-India (TUI, 10 dagen, vanaf €1249)
Noord-India in 2 weken (Shoestring, 16 dagen, vanaf €1287)
Zuid-India (Shoestring, 23 dagen, vanaf €1299)

De groepsreis Zuid-India van Shoestring is in juli/augustus 2024 bijna 1000 euro goedkoper dan de overige reizen in dat jaar. Je reist met een airconditioned bus en de trein langs rijstvelden en palmbossen. Onderweg wordt de voormalige Franse enclave Pondicherry bezocht die vooral bekend is door de mysticus Sri Aurobindo. Ook de deelstaat Goa mag natuurlijk niet ontbreken. Heen- en terugvlucht is van Mumbai.

Thailand

Thailand heeft tientallen groepsrondreizen met prijzen tussen de 1400 – 3000 euro. Een prima bestemming als je een goedkope bestemming zoekt in het Verre Oosten.

De rondreis Amazing Thailand voert naar het Noorden van Thailand (Bangkok, River Kwai, Chiang Mai) terwijl de reis Zuidelijke Parels naar Phuket en Krabi gaat.
Amazing Thailand (TUI, 15 dagen, v.a €1400)
Thailand rondreis (Koning Aap, 15 dagen, v.a €1487 mei 2024)
Thailand Avontuurlijk (Shoestring, 15 dagen, v.a €1543)
Thailand en Cambodja (TUI, 15 dagen, v.a €1557)
Zuidelijke Parels van Thailand (TUI, 15 dagen, v.a €1641)

Phi Phi eilanden, Krabi en Phuket
Met verblijf op de prachtige Phi Phi eilanden, Krabi en op schiereiland Phuket. De reis is inclusief een dagexcursie naar Khao Sok en een fietstocht in Bangkok. Op Koh Phi Phi werd de film The Beach opgenomen waarin Leonardo DiCaprio de hoofdrol speelde. Het is 2 uur varen met de veerboot van Phuket naar Koh Phi Phi.
Juwelen van Zuid-Thailand (ANWB, 15 dagen, v.a €1718)

Ko Pha Ngan en Koh Samui
De goedkoopste groepsreizen Thailand gaan naar Noord-Thailand (Bangkok, Chiang Mai). Als het zuiden van Thailand wordt aangedaan dan gaat de reis meestal naar Phuket en Krabi. Slechts enkele rondreizen gaan naar Ko Pha Ngan en Koh Samui. Ko Pha Ngan staat bekend als een bestemming voor rugzaktoeristen die er komen ontspannen en feesten. Wereldvermaard is de Full Moon Party. Koh Samui is een groot eiland in de Golf van Thailand waar veel toeristen naar toe gaan voor een strandvakantie en te snorkelen. Je bezoekt in deze groepsreis ook Bangkok en Chiang Mai.
Thailand Totaal (Shoestring, 22 dagen, v.a €1799)

Laos en Cambodja

Laos en Cambodja lijken op het eerste gezicht een prima keus voor een goedkope groepsreis Azië. Echter de prijs voor een groepsrondreis die ook Laos aandoet ligt al snel tussen de 2500 – 3000 euro. Deze rondreizen duren wel 3 weken. Een goedkope groepsreis Thailand & Cambodja van TUI duurt 15 dagen.
Thailand en Cambodja (TUI, 15 dagen, v.a €1557)
Laos en Cambodja (Djoser, 22 dagen, v.a €2495)
Laos groepsreizen
Cambodja groepsreizen

Sri Lanka

Sri Lanka is eiland dat onder India ligt. Er wonen iets meer dan 22 miljoen mensen. Attracties zijn het strand, natuurparken en cultuur. Een bekende attractie is een treinreis langs de historische theeplantages. Heb je nog budget over dan kan het een mogelijkheid zijn om door te reizen naar de Malediven eilanden.
Sri Lanka Klassiek (TUI, 17 dagen, v.a €1388)
Sri Lanka Cultuur en Strand (Shoestring, 15 dagen, v.a €1501)
Sri Lanka on a shoestring (Shoestring, 16 dagen, v.a €1601)
Grand Tour Sri Lanka (TUI, 22 dagen, v.a €1809)
Sri Lanka en Malediven (Djoser, 21 dagen, v.a €3195)