Rusland

moskou rusland

Geen groepsreizen Rusland

Door de oorlog van Rusland tegen de Oekraïne zijn er geen reizen meer naar Rusland. Rondreizen naar Estland, Letland en Litouwen zijn wel mogelijk.
Rusland is het grootste land ter wereld met een bevolking van ongeveer 146 miljoen mensen. Belangrijke toeristische attracties zijn de Hermitage in Sint-Petersburg, het Kremlin en het Rode Plein in Moskou. Een goedkope groepsreis Rusland is de stedentrip Moskou & St. Petersburg

ANWB heeft een groepsreis langs een aantal steden van de Gouden Ring. Uiteraard ontbreken Moskou en St. Petersburg niet maar ook gaat de reis langs Vladimir en Novgorod dat de oudste stad van Rusland is. Een complete rondreis is te vinden bij Djoser. De 18-daagse rondreis start in Kazan en gaat via Moskou naar Sint Petersburg.

Geschiedenis van Rusland

Rusland’s geschiedenis gaat terug tot de vroege middeleeuwen met de opkomst van de Oost-Slavische staten en de oprichting van Kievan Rus’ in de 9e eeuw. De Mongoolse invasie in de 13e eeuw had een aanzienlijke invloed op het land, wat uiteindelijk leidde tot de opkomst van Moskou als een belangrijk centrum van macht. De Romanov-dynastie, die regeerde van 1613 tot 1917, was een belangrijk tijdperk, gekenmerkt door expansie en modernisering. De Russische Revolutie in 1917 leidde tot de vorming van de Sovjet-Unie, die tot 1991 bestond.

Klimaat

Het klimaat in Rusland varieert sterk vanwege zijn omvang. Het land heeft meestal een continentaal klimaat met warme zomers en koude, sneeuwrijke winters. Siberië staat bekend om zijn extreem koude winters, terwijl de kustgebieden van de Zwarte Zee milder weer hebben.

Steden en Attracties

Moskou, de hoofdstad, staat bekend om het Kremlin, het Rode Plein en de Sint-Basiliuskathedraal. Sint-Petersburg, de voormalige hoofdstad, is beroemd om zijn historische architectuur, het Winterpaleis en het Hermitage Museum. Andere belangrijke steden zijn Kazan, bekend om zijn Kremlins en de mix van christelijke en islamitische culturen, en Sochi, een populaire badplaats.

Vliegvelden

Rusland heeft verschillende belangrijke internationale luchthavens. Sheremetyevo, Domodedovo en Vnukovo in Moskou zijn de grootste en drukste luchthavens. Pulkovo in Sint-Petersburg is ook een belangrijk knooppunt voor binnenlandse en internationale vluchten.

Treinen

Rusland heeft een uitgebreid spoorwegnetwerk, met de beroemde Trans-Siberische spoorlijn als een van de langste treinroutes ter wereld. Deze spoorlijn verbindt Moskou met Vladivostok en passeert door diverse landschappen, waaronder de Oeral, Siberië en het Baikalmeer.

Toeristische Attracties

Naast de steden, zijn er tal van andere attracties. Het Baikalmeer, het diepste en oudste zoetwatermeer ter wereld, is een populaire bestemming. De Gouden Ring, een circuit van historische steden rond Moskou, biedt een kijkje in het oude Rusland. Kamtsjatka met zijn vulkanen en geisers is ook een opmerkelijke bestemming voor avontuurlijke reizigers.

Rondreizen 2024

  • Baltische Staten
  • Bulgarije
  • Finland
  • Iran
  • Kroatie
  • Scandinavie