Bulgarije

belogradchik kasteel bulgarije

Groepsreis Bulgarije

De 8-daagse rondreis Bulgarije van Djoser is een ontdekkingstocht langs orthodoxe kloosters. Verder is inbegrepen een excursie naar de Thracische tombes, een wijnproeverij en een stadstour in hoofdstad Sofia. Koning Aap heeft een authentieke rondreis door Bulgarije en Roemenië waarbij veel UNESCO Werelderfgoed bezocht wordt. Voor een mooie wandelvakantie kunt u bij Sawadee, Shoestring en Djoser terecht.

Wandelreis Bulgarije (Djoser, 8 dagen, v.a €1195)
Wandelen in Bulgaarse Balkan (Sawadee, 8 dagen, v.a €1399)
Wandelen door authentiek Bulgarije (Shoestring, 10 dagen, v.a €1449)
Bulgarije en Roemenië (Koning Aap, 16 dagen, v.a €2595)

Balkan groepsreis

De Grand Tour van OAD duurt 19 dagen gaat via Duitsland, Hongarije, Macedonië, Albanië naar de voormalige landen van Joegoslavië. De Balkan vlieg-busreis van Sawadee bezoekt Bosnië Herzegovina, Servië, Montenegro en Kroatië. Geen van de Balkanreizen gaat naar Bulgarije.
Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië & Montenegro (Djoser, 15 dagen, v.a €1895)
Balkan groepsreis (Sawadee, 15 dagen, vanaf €1949)
Van Servië tot Kroatië (SRC, 15 dagen, v.a €1998)
Familiereis Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië en Montenegro (Djoser, 20 dagen, v.a €2695)
Rondreis Zuidoost-Europa (Sawadee, 22 dagen, v.a €3199)
Voormalig Joegoslavië (Koning Aap, 24 dagen, v.a €3795)

Bulgarije is een land in het oosten van de Balkan. Het grenst aan Griekenland en telt ruim 7 miljoen inwoners. De rondreis Historisch Bulgarije & Roemenië duurt 12 dagen en is inclusief vliegen naar Varna, hotels, ontbijt en diner. Hoogtepunten van deze groepsreis Bulgarije zijn een stadsbezoek aan Boekarest, een bezoek in het kasteel van Graaf Dracula en een boottocht over de Donau.

Klimaat

Bulgarije kent een gematigd landklimaat met hete zomers en koude winters. In de zomer liggen de temperaturen gemiddeld tussen 20 en 30 graden Celsius, terwijl de winters temperaturen kunnen dalen tot -5 graden Celsius. In de hoger gelegen berggebieden, zoals de Rila en de Pirin, is het klimaat koeler en valt er meer neerslag in de vorm van sneeuw. Dit maakt deze gebieden populair voor wintersportactiviteiten.

Steden

Bulgarije heeft verschillende historische steden die het bezoeken waard zijn. Enkele belangrijke steden zijn:

– Sofia – De hoofdstad van Bulgarije en tevens de grootste stad van het land. Sofia staat bekend om haar historische bezienswaardigheden, zoals de Alexander Nevski-kathedraal, het Nationaal Archeologisch Museum en het Vitosha-gebergte net buiten de stad.
– Plovdiv – Deze stad is een van de oudste steden van Europa en staat bekend om haar Romeinse ruïnes, waaronder het oude Romeinse theater en het stadion van Philippopolis.
– Varna – Gelegen aan de Zwarte Zee, is Varna een populaire bestemming voor strandliefhebbers en toeristen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de stad, waaronder het Romeinse badcomplex en het Varna Archeologisch Museum.
– Veliko Tarnovo – Deze stad, gelegen op een heuvel, was ooit de hoofdstad van het Tweede Bulgaarse Rijk en staat bekend om haar middeleeuwse architectuur, waaronder het indrukwekkende Tsarevets-fort.

Betalen in euro?

Bulgarije is wel lid van Europa maar geen lid van de eurozone en gebruikt daarom zijn eigen valuta, de Bulgaarse lev. De wisselkoers tussen de lev en de euro kan fluctueren. In april 2023 lag de koers van 1 lev op 0,51 euro.

Goedkope rondreis Europa 2024

  • Albanie
  • Bosnië en Herzegovina
  • Griekenland
  • Hongarije
  • Macedonie
  • Roemenie
  • Turkije