Albanie

gjirokaster albanie

Groepsreis Albanië & Macedonië

Albanië zal voor de meeste Europeanen een vrij onbekend land zijn. Er wonen iets meer dan 3 miljoen mensen en de hoofdstad is Tirana. Het land is kandidaat-lid van de Europese Unie. Sawadee heeft een avontuurlijke rondreis door Albanië van 15 dagen. Het is een zeer afwisselende reis met cultuur, natuurwandelingen en ontspanning. De rondreis Macedonië & Albanië gaat per vliegtuig & bus en laat je veel bezienswaardigheden zien in 12 dagen. Er zijn ook enkele familiereizen naar Albanië die 9, 15 of 18 dagen duren.

Noord-Macedonië en Albanië (TUI, 12 dagen, v.a €1097)
Albanië rondreis (Koning Aap, 9 dagen, v.a €1289)
Familiereis Albanië Kort (Koning Aap, 9 dagen, v.a €1395)
Macedonië en Albanië (Djoser, 15 dagen, vanaf €1595)
Albanië Hoogtepunten (Sawadee, 11 dagen, vanaf €1599)
Familiereis Albanië (Koning Aap, 14 dagen, vanaf €1939)
Familiereis Albanië (Sawadee, 15 dagen, vanaf €1949)
Familiereis Albanië & Noord-Macedonië (Djoser, 18 dagen, vanaf €2095)
Albanië – Van Harte Welkom (Sawadee, 15 dagen, vanaf €2199)
Montenegro, Albanië en Griekenland (Djoser, 18 dagen, vanaf €2395)

Balkan groepsreis

De Jong Intra heeft een 15-daagse busreis vanuit Nederland naar Slovenië, Kroatië, Bosnië, Servië en Macedonië. De busreis Grand Tour Balkan van OAD bezoekt 8 landen. Via Duitsland en Oostenrijk gaat de bus naar Hongarije, Servië, Bulgarije, Macedonië, Albanië, Montenegro, Bosnië en Kroatië.
Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië & Montenegro (Djoser, 15 dagen, v.a €1895)
Balkan groepsreis (Sawadee, 15 dagen, vanaf €1949)
Van Servië tot Kroatië (SRC, 15 dagen, v.a €1998)
Familiereis Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië en Montenegro (Djoser, 20 dagen, v.a €2695)
Rondreis Zuidoost-Europa (Sawadee, 22 dagen, v.a €3199)
Voormalig Joegoslavië (Koning Aap, 24 dagen, v.a €3795)

Klimaat

Albanië heeft een mediterraan klimaat aan de kust en een continentaal klimaat in het binnenland. De zomers zijn over het algemeen warm en droog, terwijl de winters mild en nat zijn aan de kust en koeler met meer sneeuw in het binnenland.

Religie

Albanië is een seculier land met een diverse religieuze bevolking. De belangrijkste religies zijn de islam (voornamelijk soennitisch), de Albanees-Orthodoxe Kerk en het rooms-katholicisme. Er is ook een kleine bevolkingsgroep die het bektashisme (een soefi-orde) volgt.

Steden

Enkele van de belangrijkste steden in Albanië zijn Tirana (de hoofdstad), Durrës, Vlorë, Shkodër en Elbasan. Tirana is het politieke, economische en culturele centrum van het land, terwijl Durrës de belangrijkste haven en een populaire toeristische bestemming is. Lees hier meer over de bezienswaardigheden.

Vliegveld

Het belangrijkste internationale vliegveld van Albanië is Tirana International Airport Nënë Tereza (TIA), ook bekend als Rinas International Airport. Het ligt ongeveer 17 kilometer ten noordwesten van Tirana.

Goedkope rondreis Oost-Europa & Balkan

  • Bulgarije
  • Kroatie
  • Griekenland
  • Macedonie
  • Turkije