Bezienswaardigheden Albanie

Albanie meer
Albanië is een land met een rijke geschiedenis, prachtige natuur en unieke bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties die je kunt bezoeken tijdens je verblijf in Albanië:

Tirana

De hoofdstad en het culturele centrum van Albanië. Enkele hoogtepunten zijn Skanderbegplein, het Nationaal Historisch Museum, Et’hem Bey-moskee en de kleurrijke gebouwen in het stadscentrum.

Berat

Een historische stad, ook wel bekend als de ‘stad van duizend vensters’. Bezoek het kasteel van Berat, de Onufri-museum en de vele prachtige kerken en moskeeën.

Gjirokastër

Een UNESCO-werelderfgoedstad met goed bewaarde Ottomaanse architectuur. Bezoek het Gjirokastër-kasteel, de oude bazaar en het geboortehuis van Enver Hoxha, dat nu een museum is.

Butrint

Een archeologische site en nationaal park met ruïnes uit de Griekse, Romeinse, Byzantijnse en Venetiaanse tijd. Bezoek het oude theater, de basiliek en de Venetiaanse burcht.

Durrës

De op een na grootste stad van Albanië, met een belangrijke haven en enkele van de best bewaarde Romeinse ruïnes in het land, waaronder het amfitheater en de thermen.

Ksamil

Een pittoresk kustplaatsje met prachtige stranden en de nabijgelegen Ksamil-eilanden, ideaal om te zwemmen en zonnebaden.

Theth

Een afgelegen dorp in de Albanese Alpen, perfect voor wandelaars en natuurliefhebbers. Bezoek de Grunas-waterval, de Blauwe Oogbron en de karakteristieke ‘kulla’-torenhuizen.

Korça

Een stad met een rijke culturele geschiedenis, bekend om zijn Byzantijnse kunst en architectuur. Bezoek het Korça-reservaat en het Nationaal Museum van Middeleeuwse Kunst.

Apollonia

Apollonia is een archeologische vindplaats in het zuidwesten van Albanië, dicht bij de stad Fier. Het was ooit een belangrijke Griekse en later Romeinse stad en heeft nu veel interessante overblijfselen en monumenten die je kunt bezoeken.

Vakantie Albanië

Groepsreis Albanië