Hongarije

Boedapest Hongarije ligt aan de Donau

Groepsreis Hongarije

Er worden betrekkelijk weinig groepsreizen naar Hongarije aangeboden. OAD heeft enkele busreizen naar Hongarije. De 11-daagse busreis Hoogtepunten van Hongarije is op basis van halfpension. Je bezoekt het het Balatonmeer, Pécs, de Hongaarse Puszta, Pécs, Eger, Boedapest en Slot Gödöllö (het paleis van Sissi). SRC heeft 2 cultuurreizen: Lentefestival Boedapest en Kerst in Boedapest.
Lentefestival Boedapest – vlieg-busreis (SRC, 5 dagen, v.a €1198)
Busreis Budapest Balatonmeer en Poesta (OAD, 10 dagen, v.a €1049)
Busreis Hoogtepunten van Hongarije (OAD, 12 dagen, v.a €1649)

Groepsreis Balkan & Midden-Europa

De Byzantijnse Balkanrondreis van De Jong Intra is een complete reis voor een erg aantrekkelijke prijs. De Grand Tour Balkan duurt 19 dagen. De 21-daagse rondreis Centraal Europa start in Krakau (Polen) en gaat vervolgens door naar Bratislava (Slowakije), Boedapest, Roemenië, Moldavië, Odessa aan de Zwarte Zee (Oekraïne) en terug naar Boekarest waar het vliegtuig wordt genomen naar Amsterdam.
Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië & Montenegro (Djoser, 15 dagen, v.a €1895)
Balkan groepsreis (Sawadee, 15 dagen, vanaf €1949)
Van Servië tot Kroatië (SRC, 15 dagen, v.a €1998)
Familiereis Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië en Montenegro (Djoser, 20 dagen, v.a €2695)
Rondreis Zuidoost-Europa (Sawadee, 22 dagen, v.a €3199)
Voormalig Joegoslavië (Koning Aap, 24 dagen, v.a €3795)

Geschiedenis

Hongarije kent een lange en complexe geschiedenis met invloeden uit verschillende culturen. De eerste nederzettingen dateren uit het paleolithicum, maar de echte oprichting van Hongarije vond plaats in de 9e eeuw door de Magyaren. In 1000 werd het land een koninkrijk onder leiding van Koning István I. Hongarije werd vervolgens een deel van het Habsburgse Rijk en daarna de Oostenrijks-Hongaarse monarchie voordat het zijn onafhankelijkheid kreeg na de Eerste Wereldoorlog.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Hongarije bezet door de nazi’s en later de Sovjets. Het land verkreeg pas echt zijn volledige onafhankelijkheid na de val van de Sovjet-Unie in 1989. Sindsdien is Hongarije een parlementaire democratie en is het lid van de Europese Unie sinds 2004.

Klimaat

Hongarije heeft een continentaal klimaat, gekenmerkt door warme droge zomers en koude winters. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 30 – 40C, terwijl ze in de winter dalen tot onder het vriespunt. Het land ontvangt voldoende neerslag, voornamelijk in de late lente en gedurende de zomer. Het klimaat varieert echter afhankelijk van de regio, met een wat vochtiger klimaat in het westen en een droger klimaat op de Grote Hongaarse Laagvlakte.

Bezienswaardigheden

Hongarije heeft een verscheidenheid aan toeristische attracties, variërend van historische sites tot natuurlijke wonderen. De hoofdstad Boedapest, met zijn prachtige Donau-rivier, indrukwekkende architectuur en de historische thermale baden, is een must-visit.

Andere bezienswaardigheden zijn het Balatonmeer, het grootste zoetwatermeer van Centraal-Europa, ideaal voor watersporten en ontspanning, en de historische stad Eger, bekend om zijn kasteel, thermale baden en wijnproductie. Bovendien is het nationaal park Hortobágy, het grootste beschermde gebied in Hongarije en een UNESCO Werelderfgoedlocatie, een andere fascinerende plek om te bezoeken.

Vliegvelden

Het belangrijkste internationale vliegveld in Hongarije is de Budapest Ferenc Liszt International Airport, vernoemd naar de beroemde Hongaarse componist Franz Liszt. Dit vliegveld biedt verbindingen met vele steden over de hele wereld. Daarnaast zijn er ook kleinere internationale en binnenlandse vliegvelden, zoals de Debrecen International Airport en de Hévíz–Balaton Airport, die extra toegang bieden tot de regio’s van Hongarije.

Goedkope groepsreis 2024

  • Albanië
  • Bulgarije
  • Bosnië en Herzegovina
  • Griekenland
  • Kroatië
  • Macedonië
  • Turkije