Hongkong Island

Central Hongkong China

Central

Hongkong is onderverdeeld in de New Territories, Kowloon en Hongkong Island. Er zijn 18 districten waarvan 4 zich bevinden op Hongkong Island. Op dit eiland staan veel van de kenmerkende wolkenkrabbers die sinds jaar en dag het uitzicht van de stad bepalen. De zakenwijk ligt in het Central and Western District. De Star Ferry vaart vanaf de Tsim Sha Tsui Ferry Pier (Kowloon) naar de Star Ferry Pier in Central en naar de Wan Chai Ferry Pier (dichtbij Causeway Bay).

Winkelen Hongkong

times square hongkong china

Causeway Bay
De bekendste winkelwijk op Hongkong Island is Causeway Bay. Hier staan twee grote winkelcentra die veel klanten trekken. Times Square is 16 verdiepingen hoog met 2 warenhuizen, 200 winkels en 30 restaurants. Het adres van Times Square is Matheson Street 1. SOGO Department Store is erg bekend en verkoopt veel Japanse merken. De SOGO Flagstore staat in Causeway Bay en het adres is Hennessy Road 555. De Flagstore telt 16 verdiepingen. In de kelder zit de supermarkt, op verdieping 9 staan koffers & reistassen en op de 10e verdieping zijn elektronica merken te zien. SOGO heeft ook twee winkelcentra in Kowloon (in Tsim Sha Tsui en in Kai Tak). De nieuwste mode vindt je in de Fashionwalk waar zo’n 100 boetieks en restaurants zitten.

Shoppen in Central
Een toonaangevend winkelcentrum in Central is de IFC Mall in het International Financial Centre. Er zitten veel luxe winkels waaronder BVLGARI, Gucci, Valentino en Rolex. Drie andere winkelcentra in Central zijn Landmark Atrium, Landmark Prince’s (6 verdiepingen) en Landmark Chater. Central is het businessdistrict van Hongkong en je treft hier vooral duurdere winkels.

Stanley Market
Stanley Market Hongkong
Stanley Market is een straatmarkt in Stanley. Het ligt aan de andere kant van Hongkong Island. Het goedkoopst kom je er met de openbare bus. De rit duurt zo’n drie kwartier. Wij zaten bovenin een dubbeldekker bus helemaal aan de voorkant. De markt is een leuk adres als je souvenirs en goedkope kleding wilt kopen. Op de boulevard van Stanley kun je wat wandelen en er is een strand met wat bomen. Terrasjes zijn er behoorlijk duur dacht ik. Wij zijn daarom uitgeweken naar het terras van een grote hamburgerketen.

Vakantie China

Beijing
Shanghai
Suzhou
Sanya
Chengdu
Xian
Chongqing
Groepsreizen China