Gate to the East

gate to the east suzhou
Een heel opvallend gebouw in Suzhou is Gate to the East met een hoogte van 302 meter. Veel mensen vinden dat de toren op een broek lijkt. Het gebouw ligt in Suzhou Industrial Park aan de voet van het Jinji Meer.

Suzhou Industrial Park

Aanvankelijk was het een project van China en Singapore maar deze laatste verminderde zijn aandeel in de samenwerking. In het gebied zijn veel internationale bedrijven gevestigd en onderwijsinstellingen.

In China studeren

Een voorbeeld hiervan is de Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU). Deze universiteit is een joint venture tussen een universiteit uit Engeland en China. Er zijn ongeveer 13.000 studenten waaronder een aanzienlijk deel uit het buitenland. Ook vanuit Nederland kun je hier studeren. Nederlandse studenten kunnen studiefinanciering krijgen om bijvoorbeeld een master van 18 maanden te volgen. De lessen zijn in het Engels. Huisvesting is op de campus maar men mag ook zelf een appartement huren buiten het complex. Veel studenten delen een appartement en betalen ieder een deel voor de kamer.

China vakantie

Beijing
Chengdu
Shanghai
Xian
Chongqing
Sanya
Hongkong
China rondreizen