Zuid-Korea


Zuid-Korea is 2,5 keer zo groot als Nederland en er wonen 51 miljoen mensen. Het deelt een grens met Noord-Korea in het noorden, terwijl het wordt omringd door de Gele Zee in het westen, de Oost-Chinese Zee in het zuiden en de Japanse Zee (ook bekend als de Oostzee) in het oosten. Zuid-Korea heeft een rijke geschiedenis en cultuur en is een populair toeristisch en zakelijk reisdoel.

Groepsreis Zuid-Korea 2023

De groepsreis Zuid-Korea van Koning Aap neemt u mee naar de hypermoderne steden Seoul en Busan maar ook naar het platteland. De reis is inclusief een fietstocht. Koning Aap maakt gebruik van hogesnelheidstreinen. Djoser heeft eigen comfortabele bus waardoor onderweg een stop naar believen gemaakt kan worden.
Rondreis Zuid-Korea (Djoser, 15 dagen, v.a €3295)
Rondreis Zuid-Korea (Koning Aap, 17 dagen, v.a €3485)

Geschiedenis

De geschiedenis van Korea gaat terug tot de oudheid en omvat de periodes van de drie koninkrijken (Goguryeo, Baekje en Silla) en de vereniging van het schiereiland onder het Goryeo- en Joseon-dynastieën. Na de Japanse kolonisatie (1910-1945) werd Korea in 1945 bevrijd, maar het werd verdeeld in Noord- en Zuid-Korea na de Tweede Wereldoorlog. De Koreaanse Oorlog (1950-1953) versterkte deze verdeling, en sindsdien zijn de twee landen gescheiden.

Klimaat

Zuid-Korea heeft een gematigd klimaat met vier duidelijke seizoenen. De lente (maart-mei) is mild en aangenaam, de zomer (juni-augustus) is heet en vochtig, de herfst (september-november) is koel en droog, en de winter (december-februari) is koud en besneeuwd. De moessonperiode, bekend als “jangma,” vindt meestal plaats in juni en juli en kan leiden tot zware regenval.

Steden

De hoofdstad van Zuid-Korea is Seoul, een bruisende metropool die traditionele cultuur en moderne voorzieningen combineert. Andere grote steden zijn onder meer Busan, de op een na grootste stad en een belangrijke haven; Incheon, een belangrijk industrieel en transportcentrum; en Daegu en Gwangju, belangrijke regionale steden.

Vliegveld

Het belangrijkste internationale vliegveld van Zuid-Korea is Incheon International Airport (ICN), gelegen nabij Seoul. Andere internationale luchthavens zijn Gimpo International Airport (GMP) in Seoul, Gimhae International Airport (PUS) in Busan en Jeju International Airport (CJU) op het eiland Jeju.

Trein

Zuid-Korea heeft een uitgebreid spoorwegnet, met hogesnelheidstreinen zoals de KTX (Korea Train Express) die de belangrijkste steden met elkaar verbinden. Er zijn ook intercity- en regionale treinen die door het hele land rijden. De treindiensten zijn betrouwbaar en punctueel, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel lokale als internationale reizigers.

Visum

Op het reisadvies Zuid-Korea staat de meest actuele informatie. Begin 2023 is geen toeristenvisum nodig om het land te betreden als je niet langer dan 90 dagen blijft.

Groepsreizen Azie

  • Cambodja
  • China & Tibet
  • India
  • Indonesië
  • Japan
  • Sri Lanka
  • Thailand
  • Vietnam
  • Azië
  • rondreis Zuid=Korea 14 dagen , 3 weken, en Japan