Tanzania

tanzania safari

Groepsreis Tanzania 2024

Tanzania is een land in Oost-Afrika dat aan Kenia grenst. De belangrijkste stad is Dar es Salaam. Er wonen 54 miljoen mensen waarvan de meerderheid in de agrarische sector werkt. De toeristische trekpleisters zijn de vele wildparken . Het bekendste natuurpark Serengeti ligt op de grens met Kenia. Andere attracties zijn het eiland Zanzibar en de berg Kilimanjaro (5900 meter).

Tanzania Zanzibar – lodge/kamperen (Djoser, 15 dagen, v.a €3395)
Kenia, Tanzania Zanzibar – kampeerreis (Djoser, 21 dagen, v.a €3695)
Kenia, Tanzania en Zanzibar – hotels/kamperen (Sawadee, 21 dagen,v.a €3949)
Oeganda, Tanzania & Zanzibar – hotel/kamperen (Djoser, 21 dagen, v.a €3895)
Oeganda, Kenia en Tanzania – kampeerreis (Koning Aap, 27 dagen, v.a €4095)
Kenia, Tanzania en Zanzibar – kamperen/lodges (Shoestring, 22 dagen, v.a €4417)
Kenia en Tanzania- lodge/hotelreis (Djoser, 18 dagen, vanaf €4475)
Zambia, Malawi en Tanzania (Sawadee, 24 dagen, v.a €4349)
Kenia, Tanzania & Zanzibar hotels/lodges (Djoser, 21 dagen,v.a €4595)
Familiereis Kenia, Tanzania en Zanzibar – kamperen/hotels (Sawadee, 23 dagen, vanaf €4599)
Kenia, Tanzania & Zanzibar – lodge/hotelreis (Djoser, 21 dagen, vanaf €4895)

Reizen door Tanzania: van safari tot strandvakantie

Wanneer je aan je Afrikaanse safari-avontuur begint in het noordoosten van Tanzania, ga je eerst de groene bergbossen van Arusha National Park binnen. Hier leven kleurrijke toerakovogels en de zwart-witte colobus-apen. Hoe verder je naar het noorden gaat, hoe moerassiger het terrein wordt en je bereikt al snel de rustige Momella Lakes. Waterbokken, giraffen en zebra’s zijn er in overvloed in deze vruchtbare regio en vinden voldoende voedsel aan de oevers. Ten zuidwesten van het Arusha National Park, een van de grootste reservaten in Tanzania, het Tarangire National Park, strekt zich uit rond de gelijknamige rivier. Ondanks zijn droogte vormt het een leefgebied voor roofdieren, antilopen en vooral olifanten, die je het hele jaar door op safari langs de rivierbedding kunt observeren.

Na het oversteken van de savanne met zijn typische gigantische baobabs, wacht Lake Manyara op je, waarvan de groene gebieden de thuisbasis zijn van duizenden flamingo’s. Bij de Ngorongoro Crater, de heilige berg van de Masai, kun je de oudste menselijke resten ter wereld ontdekken, zoals 3,6 miljoen jaar oude voetafdrukken. Je kunt daarna ook verder naar Zanzibar. De eilanden van de archipel, gelegen op ongeveer 37 km van het vasteland in de Indische Oceaan, begroeten je met kilometerslange witte stranden en weelderig regenwoud.

Geschiedenis

Tanzania’s geschiedenis is diep geworteld in de vroege menselijke beschaving. De oudste menselijke fossielen, gevonden in Olduvai Gorge, dateren van miljoenen jaren geleden. Het land heeft een koloniaal verleden, eerst onder Duitse en daarna onder Britse heerschappij, en verkreeg onafhankelijkheid in 1961. In 1964 verenigde het zich met Zanzibar om de Verenigde Republiek Tanzania te vormen.

Klimaat

Het klimaat van Tanzania varieert van tropisch langs de kust tot meer gematigd in de hooglanden. De kustgebieden zijn warm en vochtig, terwijl het binnenland droger en koeler kan zijn, vooral in de hooggelegen gebieden. Het land kent twee regenseizoenen: de lange regens van maart tot mei en de korte regens van november tot december.

Steden

– Dar es Salaam: De grootste stad en economisch hart van het land, bekend om zijn bruisende markten, stranden en historische gebouwen.
– Dodoma: De hoofdstad, bekend om zijn indrukwekkende parlementsgebouw en centrale ligging.
– Arusha: De toegangspoort tot enkele van de beroemdste nationale parken van Tanzania, waaronder de Serengeti en de Ngorongoro-krater.

Toeristische Attracties

– Serengeti National Park: Beroemd om de jaarlijkse migratie van miljoenen wildebeesten en zebra’s.
– Mount Kilimanjaro: De hoogste berg van Afrika, een populaire bestemming voor trekkers en bergbeklimmers.
– Zanzibar: Een eiland met prachtige stranden en een rijke Swahili-cultuur.

Vervoer

– Vliegvelden: Julius Nyerere International Airport in Dar es Salaam is het belangrijkste internationale vliegveld. Andere belangrijke vliegvelden zijn Kilimanjaro International Airport en Abeid Amani Karume International Airport in Zanzibar.
– Trein: Tanzania heeft een treinnetwerk dat grote steden als Dar es Salaam, Dodoma en Mwanza verbindt. De Tanzania Zambia Railway Authority (TAZARA) biedt een unieke treinreis tussen Tanzania en Zambia.
– Bus: Bussen zijn een veelgebruikte vorm van transport voor lange afstanden en verbinden bijna alle grote steden en dorpen.

Groepsreizen Afrika

  • Botswana
  • Egypte
  • Ethiopie
  • Kenia
  • Marokko
  • Zuid-Afrika
  • groepsreis Tanzania
    reistips Tanzania, nationale parken Tanzania