Tanzania

tanzania safari

Groepsreis Tanzania 2022/23

Tanzania is een land in Oost-Afrika dat aan Kenia grenst. De belangrijkste stad is Dar es Salaam. Er wonen 54 miljoen mensen waarvan de meerderheid in de agrarische sector werkt. De toeristische trekpleisters zijn de vele wildparken . Het bekendste natuurpark Serengeti ligt op de grens met Kenia. Andere attracties zijn het eiland Zanzibar en de berg Kilimanjaro (5900 meter).

Tanzania Zanzibar – lodge/kamperen (Djoser, 15 dagen, v.a €2995)
Kenia, Tanzania en Zanzibar (Sawadee, 21 dagen,v.a €3559)
Kampeerreis Kenia, Tanzania Zanzibar (Djoser, 21 dagen, v.a €3595)
Kenia, Tanzania en Zanzibar (Shoestring, 22 dagen, v.a €3799)
Oeganda, Tanzania & Zanzibar – hotel/kamperen (Djoser, 21 dagen, v.a €3895)
Kenia en Tanzania (Djoser, 18 dagen, v.a €4495)
Oeganda, Kenia en Tanzania (Koning Aap, 27 dagen, v.a €3995)
Zambia Malawi en Tanzania (Sawadee, 24 dagen, v.a €4179)
Wandelvakantie Tanzania – Kilimanjaro (Sawadee, 16 dagen,v.a €4349)
Familiereis Kenia, Tanzania en Zanzibar (Sawadee, 23 dagen,v.a €4429)
Het beste van Kenia en Tanzania (ANWB, 12 dagen, v.a €4487)
Kenia, Tanzania & Zanzibar hotels/lodges (Djoser, 21 dagen,v.a €4595)
Kenia, Tanzania en Zanzibar Hoogtepunten (Sawadee, 18 dagen, v.a €4879)

Reizen door Tanzania: van safari tot strandvakantie

Wanneer je aan je Afrikaanse safari-avontuur begint in het noordoosten van Tanzania, ga je eerst de groene bergbossen van Arusha National Park binnen. Hier leven kleurrijke toerakovogels en de zwart-witte colobus-apen. Hoe verder je naar het noorden gaat, hoe moerassiger het terrein wordt en je bereikt al snel de rustige Momella Lakes. Waterbokken, giraffen en zebra’s zijn er in overvloed in deze vruchtbare regio en vinden voldoende voedsel aan de oevers. Ten zuidwesten van het Arusha National Park, een van de grootste reservaten in Tanzania, het Tarangire National Park, strekt zich uit rond de gelijknamige rivier. Ondanks zijn droogte vormt het een leefgebied voor roofdieren, antilopen en vooral olifanten, die je het hele jaar door op safari langs de rivierbedding kunt observeren.

Na het oversteken van de savanne met zijn typische gigantische baobabs, wacht Lake Manyara op je, waarvan de groene gebieden de thuisbasis zijn van duizenden flamingo’s. Bij de Ngorongoro Crater, de heilige berg van de Masai, kun je de oudste menselijke resten ter wereld ontdekken, zoals 3,6 miljoen jaar oude voetafdrukken. Je kunt daarna ook verder naar Zanzibar. De eilanden van de archipel, gelegen op ongeveer 37 km van het vasteland in de Indische Oceaan, begroeten je met kilometerslange witte stranden en weelderig regenwoud

Groepsreizen Afrika

  • Botswana
  • Egypte
  • Ethiopie
  • Kenia
  • Marokko
  • Zuid-Afrika
  • groepsreis Tanzania
    reistips Tanzania, nationale parken Tanzania