Nicaragua

Nicaragua natuur

Groepsreis Nicaragua, Costa Rica

Nicaragua ligt tussen Honduras en Costa Rica. Het is drie keer zo groot als Nederland en er wonen iets meer dan 6 miljoen mensen. De grootste attracties van een groepsreis Nicaragua zijn de schitterende natuur en de historische steden. Er zijn bijna geen groepsreizen die uitsluitend Nicaragua bezoeken. De groepsreis Trans-Midden Amerika van Sawadee duurt 31 dagen en gaat door 6 landen: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Belize én Guatemala.
Costa Rica en Nicaragua (Shoestring, 22 dagen €2791)
Nicaragua en Costa Rica (Sawadee, 22 dagen, v.a €2849)
Trans-Midden Amerika (Sawadee, 31 dagen, v.a €3769)

Vakantie naar Nicaragua – ontdek het grootste land van Midden-Amerika

Nicaragua’s unieke geografische ligging tussen Honduras in het noorden en Costa Rica in het zuiden, tussen de kristalblauwe Caribische kust in het oosten en de wilde Pacifische kust in het westen, heeft het land tot de nieuwe trendbestemming in Midden-Amerika gemaakt. Andere pluspunten zijn de lieve, openhartige mensen en de bijzondere flora en fauna. Junglegebieden, bananen- en koffieplantages en met palmen omzoomde stranden zorgen samen met het tropische klimaat voor exotische reizen over lange afstanden tijdens een avontuurlijke reis door Nicaragua.

Nicaragua: het land tussen vulkanen, meren en koloniale cultuur

Een van de grootste zoetwatermeren op aarde en de grootste in Midden-Amerika is het meer van Nicaragua, door de lokale bevolking liefkozend ‘Cocibolca’ genoemd. Het is een meer dan 300 km lang tropisch natuurparadijs en een absolute must tijdens je vakantie in Nicaragua. Voornamelijk vanwege de vulkaan ”Mombacho”, die zo’n 1.400 m hoog direct aan de westkust van het meer torent.

In het natuurgebied van de vulkaan kun je niet alleen zeldzame planten en orchideeën bewonderen, maar ook zogenaamde “canopy tours” ondernemen. Glij van boomtop naar boomtop op staalkabels op duizelingwekkende hoogtes. Ben jij dapper genoeg voor dit Robinson-avontuur? Midden in het meer van Nicaragua ligt de ”Las Isletas” archipel, die uit meer dan 300 eilanden bestaat. Het is ontstaan door een uitbarsting van de Mombachos. De originaliteit van de natuur zal indruk op je maken. Nicaragua – dat is puur Midden-Amerika.
Nationale parken
Steden
Reistips

Sawadee reizen Costa Rica
Tags: groepsreis, Nicaragua, groepsreizen, 2022, 2023, Costa Rica, Panama

Groepsreizen Midden- en Zuid-Amerika 2023

  • Argentinië
  • Brazilië
  • Chili
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Cuba
  • Mexico
  • Peru
  • Suriname
  • Midden- en Zuid-Amerika