Loch Ness

Loch Ness Schotland

Prehistorisch reptiel
Het monster van Loch Ness, ook wel bekend als “Nessie”, is een mythisch wezen dat naar verluidt leeft in het diepe, zoetwatermeer Loch Ness in Schotland. Verhalen over dit vermeende wezen gaan al eeuwen terug en zijn diep geworteld in Schotse folklore. Veel mensen geloven dat Nessie een groot prehistorisch reptiel is met een lange hals, zoals een plesiosaurus, dat op de een of andere manier in Loch Ness heeft weten te overleven.

Ooggetuigen
Hoewel er talloze ooggetuigenverslagen zijn van mensen die beweren het monster te hebben gezien, is er nooit overtuigend bewijs gevonden om het bestaan ervan te bevestigen. Er zijn in de loop der jaren verschillende foto’s en video’s geproduceerd die Nessie zouden laten zien, maar velen van hen zijn ontmaskerd als vervalsingen of als verkeerd geïnterpreteerde natuurlijke verschijnselen.

Het mysterie blijft bestaan
Wetenschappers en sceptici wijzen er vaak op dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat een dergelijk groot dier onopgemerkt zou kunnen blijven in het meer, zonder dat er ooit enig tastbaar bewijs van zijn bestaan is gevonden. Desondanks blijft het mysterie rond het monster van Loch Ness tot de verbeelding spreken en trekt het veel toeristen naar het gebied die hopen een glimp van Nessie op te vangen. De plaatselijke middenstand is maar wat blij met het mysterie van Nessie.

Tags: Schotland, monster, Nessie, groepsreizen Schotland, groepsreis Grand Tour Schotland, wandelen, groepsreis Schotse Hooglanden, Edinburgh, bezienswaardigheden Schotland