Cordoba

cordoba oude stad
Córdoba is niet alleen een stad maar tevens een van de provincies van de regio Andalusië. De stad Córdoba telt ruim 326.000 inwoners en staat bekend als een van de warmste steden in Europa. Top attractie in Córdoba is het historisch centrum van de stad en de Mezquita kathedraal (voormalig moskee). Zowel de oude stad als de kathedraal staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

romeinse brug cordoba
Een attractie dichtbij de Mezquita is de Romeinse brug (Puente Romano). Deze historische brug werd oorspronkelijk door de Romeinen aangelegd. In de loop van de tijd is de brug al verschillende keren herbouwd. De brug is 331 meter lang en heeft 16 bogen. Aan de overkant van de brug is de Calahorra Tower.

cordoba centrum
Winkelen in het oude centrum van Cordoba.

hotel Maimonides Cordoba
Ons hotel Eurostars Maimonides lag precies tegenover de beroemde moskee van Córdoba. Het 3-sterrenhotel heeft prima reviews. In de oude binnenstad zijn tientallen hotels en appartementen gevestigd. Naar het treinstation is ongeveer 2 km.

cordoba terrasjes
Als u in de zomer komt dan is een terrasje overdag niet aan te bevelen. ’s Avonds echter wordt de temperatuur een stuk aangenamer.

Andalusië

Alhambra Granada
Mezquita kathedraal Cordoba
Andalusië attracties
Groepsreizen Spanje