Bezienswaardigheden Jordanie

Jordanie Wadi Rum

Bezienswaardigheden Jordanië

Jordanië is een land met een rijke geschiedenis. Een aantal belangrijke bezienswaardigheden die je tijdens een groepsreis Jordanië kan bezoeken zijn:

Petra

Petra is een van de meest beroemde archeologische locaties ter wereld. Het staat bekend als de ‘roze stad’ vanwege de opvallende roze zandstenen kliffen waarin het is uitgehouwen. Het is UNESCO Werelderfgoed en de belangrijkste trekpleister van Jordanië.

Al-Khazneh (De Schatkamer): Dit is het meest iconische monument in Petra. De Schatkamer is een indrukwekkend voorbeeld van Nabatese architectuur en staat bekend om zijn gedetailleerde gevel, uitgehouwen uit de rotsen.

Al-Deir (Het Klooster): Een ander indrukwekkend monument, het Klooster, ligt op een heuvel en is te bereiken via een pad met ongeveer 800 traptreden. De gevel van het Klooster is vergelijkbaar met die van de Schatkamer, maar groter en eenvoudiger qua ontwerp.

Het Siq: Dit is de smalle, kronkelende kloof die de toegang vormt tot Petra. De muren van het Siq zijn tot wel 80 meter hoog en de doorgang is soms slechts enkele meters breed.

Het Romeinse theater: Dit oude theater, uitgehouwen in de rotsen, bood plaats aan ongeveer 3.000 toeschouwers en werd gebruikt voor openbare evenementen en voorstellingen.

De Koninklijke graftombes: Deze reeks indrukwekkende graven zijn uitgehouwen in de rotsen van Petra en waren bestemd voor de Nabatese koningen en hun families.

De Grote Tempel: Dit is een van de grootste monumenten in Petra, met massieve zuilen en een complex van gebouwen die verschillende functies hadden.

Het Archeologisch Museum: Dit museum is gevestigd in een gerestaureerd Nabatees huis en bevat artefacten die in Petra zijn gevonden.

De Byzantijnse kerk: Deze kerk dateert uit de 5e eeuw en staat bekend om zijn mozaïekvloeren met prachtige afbeeldingen van dieren, planten en mythologische figuren.

Wadi Rum

Deze uitgestrekte woestijnvallei staat bekend om zijn indrukwekkende rotsformaties, zandduinen en heldere sterrenhemel. Wadi Rum is een populaire bestemming voor woestijnsafari’s, kamelenritten en ballonvaarten.

Jerash

Een van de best bewaarde Romeinse steden in het Midden-Oosten, Jerash beschikt over indrukwekkende ruïnes, waaronder het Hippodroom, de Tempel van Artemis en de boog van Hadrianus.

Amman

De hoofdstad van Jordanië biedt een mix van oud en nieuw, met bezienswaardigheden zoals het Romeinse theater, de Citadel en het Jordanië Museum.

Dode Zee

De Dode Zee staat bekend om zijn hoge zoutgehalte, waardoor zwemmers moeiteloos blijven drijven. Het mineraalrijke modder van de Dode Zee wordt ook gewaardeerd om zijn therapeutische eigenschappen.

Madaba

Deze stad is beroemd om zijn Byzantijnse mozaïeken, met name de Madaba-kaart, een 6e-eeuws mozaïek dat een kaart van het Heilige Land toont.

Mount Nebo

Volgens de Bijbelse traditie is dit de berg waar Mozes het Beloofde Land zag. Vanaf de top van de berg heeft u een panoramisch uitzicht op de Dode Zee en de Jordaanvallei.

Aqaba

De enige kuststad van Jordanië, Aqaba is een populaire bestemming voor duikers en snorkelaars vanwege de prachtige koraalriffen en het heldere water van de Rode Zee.

Kasteel van Ajloun

Dit 12e-eeuwse kasteel werd gebouwd door de Moslims tijdens de kruistochten en biedt een indrukwekkend uitzicht op het omliggende landschap.

Umm Qais

Een oude stad met ruïnes uit de Griekse, Romeinse en Ottomaanse tijd. Vanaf de heuveltop heb je een prachtig uitzicht op het meer van Tiberias, de Golanhoogten en de Jordaanvallei.

Goedkope groepsreis 2023

  • Jordanië
  • Egypte
  • Marokko
  • Turkije
  • Azië
  • Bezienswaardigheden Jordanië