Uitgaan Chengdu

chengdu club barstreet

Bar Street & Lan Kwai Fong

Chengdu is een grote stad met een gezellig nachtleven. Een eerste keus voor uitgaan is het gebied rondom Shuijing Street, Lan Kwai Fong en Jiuyanqiao Bar Street. Het gebied van Bar Street is relatief dichtbij het centrum. Er lijkt geen metro station in de buurt te zijn. Mijn persoonlijke indruk was dat aan Bar Street vooral cafe’s met terrassen en live muziek ziiten en de clubs vooral in Shuijing Street gevestigd zijn.

Lan Kwai Fong

zuil van lan kwai fong chengdu

clubs in Lan Kwai Fong Chengdu

Lan Kwai Fong cafe's met terras

Lan Kwai Fong is een entertainmentcomplex in Shuijing Street en gebouwd door een ondernemer uit Hongkong. In het complex zijn ongeveer 15 clubs en bars. Ieder met zijn eigen identiteit.
– Jellyfish Club (internationale club)
– Neon Dance (retro disco & fashion)
– Music House Club (live optredens van allerlei gitaarmuziek)
– HEICI Music Bar (hip-hop, R&B, JAZZ and blues)
– Venus 2.0 (club)
– Sonar Club
– MOOP bar (elektronische muziek)
– ORANGUTAN Hookah Bunker (waterpijpen, muziekbar)
– TIKI Boom (cocktail bar)
– Revolucion Cocktail
– Zebra (restaurant & bar)
– HiWuLi Public House (bistro)
– Fan Zone (sportbar)
– Seven Bros (lounge bar)

.TAG

Een grote dans- en nachtclub is .TAG. De naam staat voor To Another Galaxy. De club is opgericht door Nederlandse en Chinese dj’s en een paar ondernemers. TAG is te vinden in het zuiden van Chengdu. Adres is Poly Center Building A, Room 2118, Jinxiu Street, Wuhou District. De club bevindt zich op de 21ste verdieping. Als een van de weinigen hebben ze een actuele Facebook pagina.

Shamrock

Shamrock Irish Bar and Restaurant was de eerste Ierse bar in Chengdu. Je kunt er niet alleen veel sport programma’s kijken maar er is ook ’s avonds entertainment. Op woensdagavond is er salsa dansen en op vrijdagavond is de Latin night. Volgens hun website is er van 21.30-22.00 gratis dansles en daarna start de Latin party.Op zaterdagavond is er live muziek. Shamrock ligt 500 meter van dansclub .TAG. Het adres van Shamrock is Renmin South Rd, 4th Section. Metrostation Ni jia qiao ligt in de buurt (line 1). Actuele informatie is te vinden op hun website shamrockinchengdu.com.

Funkytown

Funkytown is een bar, dans- en nachtclub. De gelegenheid opende in 2017 en draait (hoe kan het ook anders) funky muziek, hiphop en muziek uit de jaren 70-80. Het ligt dichtbij nachtclub .TAG. Het adres van Funkytown is 56 Ke Hua North Rd, Chengdu.

Beer Nest

Beer Nest Chengdu is opgericht door een Belg en de plek voor bierliefhebbers. Er zijn 60 soorten bier te verkrijgen. Er komen veel expats maar ook lokale mensen. Het ligt tegenover het Poly Center (.TAG dansclub) en dichtbij Funkytown. Het adres van Beer Nest Chengdu is Jinxiu Lu 34 – 7, Chengdu. Ze hebben ook een tweede vestiging geopend en deze is dichterbij het centrum: Renmin Nan lu, 4th Section – No. 48-32.

Nu Space – Live muziek

nu space chengdu internetcafe
Houdt je van live muziek dan is NU Space een aanrader. Op het internet is deze plek nauwelijks bekend maar dit komt omdat hun klanten allemaal boeken via Wechat. In China heeft bijna iedereen dit chatprogramma op zijn mobiel.

nu space art lab chengdu
De programmering van NU Space varieert van culturele voorstellingen tot aan hard rock en grunge. Ook treden er regelmatig buitenlandse dj’s op. In coronatijd is het natuurlijk anders maar normaal gesproken zijn er dagelijks optredens. Naast de nieuwe evenementenzaal (400 personen) is er ook een modern internetcafe waar veel kunstenaars rondhangen. Het adres van NU Space is 9 Kuixinglou Street, Qingyang, Chengdu. Dit is een hippe buurt aan het worden met allerlei leuke restaurantjes en cafe’s.

Little Bar & Little Bar Space

Little Bar is een legendarische bar in Chengdu. Het was een van de eerste venues in Chengdu met live rock muziek. De binnenruimte is vrij klein dus als je er een optreden wilt bijwonen dan moet je er op tijd bij zijn. Origineel zat het op een andere plek maar het huidige adres is 87 Fangqin Street, Chengdu. Of Little Bar Space van dezelfde eigenaar is weet ik niet maar deze zaal is veel groter en heeft een capaciteit van 500 personen. Het adres van Little Bar Space is 8 Shuangqing Road, Chenghua District, Chengdu.

Jah bar

Hou je van alternatieve muziek, jamsessies & reggae dan zit je goed bij de Jah bar. Het adres is Linjiang W Rd, Xiaotianzhu, Chengdu. De bar ligt aan de JinJiang Rivier dichtbij Laonanmen Bridge.

Chengdu overig

Er zijn behalve bovengenoemde clubs nog veel meer uitgaansgelegenheden maar die lijken meer een lokaal publiek te trekken. Taiping Nanxin Street loopt van Bar Street richting Sichuan University. Daar zijn diverse bars en clubs waar ook toeristen en buitenlandse studenten kunnen zitten. Een legendarische bar daar is de Underground Bar. Bij de televisietoren zit MAGO – Music Party Club en de Panda Club. Bij Tianfu plein is het MGM Entertainment Complex (2 Lihua Street).

Chengdu vakantie

Panda Zoo (13 km buiten de stad)
Chunxi Road (belangrijke winkelstraat)
Taikoo Li shopping (luxe winkels en shopping malls)
Daci Tempel (ligt voor Taikoo Li)
China groepsreizen