Bar Street

bar street chengdu met jiuyan bridge
Een prima plek om uit te gaan in Chengdu is het Jiuyanqiao Bar Street. Dit is een wandelpromenade langs de JinJiang rivier waar cafe’s en bars te vinden zijn. Het ligt een paar kilometer van het centrum (Tianfu plein). Met de bus of taxi is het goed te bereiken. Op de achtergrond is de oude Jiuyan Bridge te zien die zich erg goed leent om mooie foto’s te maken.

bar street chengdu cafe club
Overdag valt Bar Street nauwelijks op maar ’s avonds is het mooi verlicht. Toen wij langs Bar Street liepen was het merendeel jonge (Chinese) bezoekers. Uiteindelijk hebben wij toch ergens een plekje gevonden in een rustiger bar met Chinese muziek en een sprookjesachtige verlichting.

Shuijing Street Chengdu clubs
Als je de befaamde Jiuyan Bridge oversteekt dan kom je bij het Shangri-La Hotel. Hier gaat het uitgaansgebied verder langs de Shuijing Street. Deze straat loopt langs de Fuhe Rivier. Hier is o.a het Lan Kwai Fong project dat een mix is van restaurants en clubs. Ben je niet meer de jongste maar je wilt toch uitgaan dan is dit waarschijnlijk het beste gebied. Er zijn clubs maar ook restaurants met terrasjes.

shuijin street chengdu at night
’s Avonds zijn er spectaculaire verlichtingen te zien op de gebouwen en langs de waterkant. Een wandeling over Bar Street, Jiuyan Bridge, Shuijing Street en weer terug is misschien 3 km.

Taiping Nanxin Street

De Taiping Nanxin Street loopt van Bar Street richting Sichuan University. Op de kaart van Google zijn diverse bars en clubs vermeld. Ik weet niet of deze bars veel internationaal publiek trekken of alleen studenten. Een bekende naam hier is de Underground Bar. Deze pub genoot aanzien om zijn live muziek en relaxte sfeer.

Hotels Bar Street

Het Shangri-La Hotel tegenover de Jiuyan Bridge en Bar Street ligt op een top locatie maar is niet bepaald goedkoop. Een stuk voordeliger is H-Hotel Riverside Chengdu dat net achter Bar Street ligt. Met 3,5 sterren was dit een goede keus als je een middenklas hotel zocht. Het is echter op het moment niet te boeken bij Booking maar wel bij Tripadvisor. Als je van plan bent om maar een keer naar Bar Street te gaan dan is een leuk hotels elders waarschijnlijk de beste optie. Er zijn tal van hostels en hotels in het centrum en de taxi’s/metro zijn in vergelijking met Nederland goedkoop.

Uitgaan in Chengdu

Een andere plek voor uitgaan in Chengdu is het Poly Center. Hier vindt je de grote dansclub .TAG, Funkytown, Beer Nest en Irish Bar Shamrock. Live muziek beleef je in NU Space of Little Bar.

Chengdu vakantie

Panda Zoo (13 km buiten de stad)
Chunxi Road (belangrijke winkelstraat)
Taikoo Li shopping (luxe winkels en shopping malls)
Daci Tempel (ligt voor Taikoo Li)
China groepsreizen