Panda Zoo

panda zoo chengdu
De Panda Zoo is de top attractie in Chengdu en wereldvermaard. Het park met de panda’s ligt iets buiten de stad. De officiele naam is Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding. Er is ook nog een Panda Base in Dujiangyan (56 km van Chengdu). Wolong National Nature Reserve is het grootste panda natuurreservaat in China, het ligt 130 km van Chengdu.

chengdu panda zoo
Een standaard ticket kost ongeveer 10 euro. Je moet er dan zelf naar toe reizen. Dit kan een voordeel zijn want als je op tijd komt dan heb je meer kans om een mooie foto te maken. Veel tourgroepen komen pas na 10.00 uur. Het is dan niet alleen drukker maar ook is de kans kleiner dat je een panda in beweging ziet. Na het ontbijt (tussen 8 en 8.45 uur) zijn de panda’s minder actief en trekken zich meer terug. Zoals je ziet op de foto, een dunne regenjas of paraplu kan handig zijn als je de Panda Zoo bezoekt.

pandas spelen met elkaar
Na het ontbijt speelden de jonge panda’s met elkaar op het houten platform.

Panda vasthouden

panda op schoot
Het is mogelijk om een jonge panda bij je op schoot te houden. Bovenstaande foto dateert van 2009. De jonge dieren worden kalm gehouden door medewerkers door ze voortdurend bamboe te eten te geven. In de coronatijd zullen foto’s waarschijnlijk niet doorgaan. De Panda Zoo in Chengdu heeft deze activiteit gepauzeerd maar bij de Dujiangyan Panda Base (56 km van Chengdu) lijkt dit nog wel te kunnen. De prijs wordt bijna elk jaar duurder en ligt rond de 1800 yuan (230 euro) voor minder dan een minuut. Een stuk goedkoper is een dagje vrijwilliger zijn in de panda verblijven. Men maakt dan de hokken schoon en zet het eten klaar. Een dagje vrijwilligerswerk kost ongeveer 100 euro.

panda science discovery center
In het Discovery Center kan men allerlei zaken over panda’s te weten komen. Rondreizen naar China die Chengdu aandoen bezoeken altijd de Panda Zoo. Gaat men op eigen gelegenheid dan is de taxi het beste vervoermiddel. Het attractiepark ligt zo’n 13 km buiten de stad.

China vakantie

Beijing
Shanghai
Suzhou
Xian
Chongqing
Sanya
Hongkong
China rondreis