Peoples Park

peoples park chengdu
People’s Park is het bekendste park in Chengdu. Het ligt in het centrum dichtbij Tianfu plein. Het heeft verschillende ingangen. Meestal staat er wel ergens een bord met de plattegrond.

peoples park chengdu roeien op meertje
People’s Park is een echt familiepark waar het gezellig druk is. Voor gezinnen zijn er diverse activiteiten zoals roeien op het meertje, een kermis, vissen eten geven, luisteren naar karaoke muziek en dansen. Maar je kunt er ook wandelen en genieten van de aangelegde tuinen.

peoples park vissen eten geven
In China zie je vaak dat de parken een vijver hebben met grote (goud)vissen. Je kunt er een zakje voer kopen en dan de vissen te eten geven. De vissen buitelen om elkaar heen om het voer te bemachtigen.

peoples park theehuis
Onze favoriet is het theehuis aan de waterkant. Het is er meestal wel druk maar met een beetje rondkijken moet het mogelijk zijn om ergens een plekje te vinden.


Behalve thee kun je er ook (goedkoop) eten bestellen. De noedels en kleine deeggerechten zijn pittig van smaak maar wel erg lekker :). De prijs van de thee staat aangegeven op een bord in het Engels. In 2019 was er keus uit 7 soorten thee. De goedkoopste thee was 13 yuan en de duurste 30 yuan. Om te bestellen ga je vooraf naar een ruimte in het theehuis waar je betaalt voor de thee. Je ontvangt dan een Chinese theekop met deksel waarin theebladeren zitten. Een aantal medewerksters van het theehuis lopen voortdurend langs de tafeltjes met thermoflessen met heet water. Klanten krijgen een thermofles heet water en kunnen deze onbeperkt laten bijvullen.

Chengdu vakantie

Panda Zoo (13 km buiten de stad)
Chunxi Road (belangrijke winkelstraat)
Taikoo Li shopping (luxe winkels en shopping malls)
Daci Tempel (ligt voor Taikoo Li)
China groepsreizen